Θα τα καταφέρει η Κάμαλα Χάρις ως αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ; – Τι λέει στέλεχος των Δημοκρατικών στο ΕΡΤNews

by admin
3 views

Τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα σχολίασε ο κ. Κώστας Αλεξάκης, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Maryland μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Prime» με τον Ηλία Σιακαντάρη.

Για την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, ο κ. Αλεξάκης ανέφερε: «Είναι η πιο δυνατή επιλογή αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι έχει εξασφαλίσει τη θέση γιατί όλοι, μα όλοι αυτοί που ήταν αντίπαλοι την υποστηρίζουν εντός του κόμματος. Αλλά η Αμερική είναι λίγο παράξενη γιατί 5-7 πολιτείες διαλέγουν τον πρόεδρο.

Αυτή τη στιγμή ο Τραμπ έχει ορμή και είναι αμείλικτος στις επιθέσεις του. Η επιβίωσή του από την απόπειρα δολοφονίας ήταν μια ώθηση στο ανάστημά του. Οι υποστηρικτές του είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν.

Οι αδέσμευτοι είναι λίγοι και αυτοί θα κρίνουν τον αγώνα. Οι αδέσμευτοι στο πεδίο της μάχης είναι ως επί το πλείστον συντηρητικοί και θα είναι δύσκολο για την Κάμαλα Χάρις να τους προσελκύσει».

Στο αν η Χάρις είναι αυτό που χρειάζεται το Δημοκρατικό Κόμμα για να κερδίσει, ο κ. Αλεξάκης τόνισε: «Νομίζω ότι τον αγώνα τον υπολογίζουν χαμένο και περιμένουν την επόμενη τετραετία. Γι’ αυτό δεν έχει βγει κανένας άλλος να διεκδικήσει αυτή τη θέση».

«Οι πολιτείες που μετράνε είναι Αριζόνα, Τζώρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα και η Πενσυλβάνια. Οι πολιτείες αυτές είναι που μετράνε κι εκεί μέχρι τώρα η Κάμαλα και ο Μπάιντεν έχαναν από τον Τραμπ, έως τώρα. Δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να πάρει τους υποστηρικτές, αυτούς τους αδέσμευτους που είναι συντηρητικοί. Δεν ξέρω πώς, αν έχει τη δύναμη ή το σχέδιο».

«Ο Τζο Μπάιντεν ήταν σε καλύτερη θέση να προσελκύσει αυτούς τους αδέσμευτους συντηρητικούς. Δυστυχώς όμως όλο το κόμμα πήγε εναντίον του, όπως είδαμε και δεν είχε κάτι άλλο να κάνει παρά να παραμερίσει» είπε καταλήγοντας ο κ. Αλεξάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ