Θα δοκιμάζατε ποτέ γεύσεις παγωτού κέτσαπ, αστακό ή wasabi ;

by admin
1 views

Όχι, δεν τις βγάλαμε από το μυαλό μας! Είναι υπαρκτές και σερβίρονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ενώ υπάρχουν και συνταγές στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το finedininglovers.com.

Κέτσαπ
Τι θα γινόταν αν μια από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες του κόσμου έβγαινε και σε παγωτό; Η Heinz λάνσαρε πριν από μερικά χρόνια μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι παγωτό-κέτσαπ και πλέον υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, για όποιον θέλει να το δοκιμάσει. Το παγωτό κέτσαπ είχε γίνει μάλιστα πρωτοσέλιδο το 2022, όταν εμφανίστηκε ως γεύση στην εκδήλωση Savory Scoops στο Λονδίνο, ένα concept store που γιόρταζε τις αγαπημένες cult μάρκες τροφίμων της σχεδιάστριας μόδας Anya Hindmarch. Αλμυρή και γλυκιά, είναι σίγουρα μια γεύση που θα είναι διαφορετική.

Γλυκοπατάτα
Παρά το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο στην κουζίνα των Φιλιππίνων, το παγωτό γλυκοπατάτας δεν είναι τόσο εύκολο να το βρείτε στη δυτική κουζίνα –ωστόσο είναι πολύ πιο νόστιμο από ό,τι νομίζετε. Μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τη γλυκοπατάτα ως βάση για τη συνταγή, η δομή της οποίας βοηθά να συγκρατήσει τα συστατικά μαζί για να δημιουργηθεί μια vegan εναλλακτική λύση. Δοκιμάστε να συνοδεύσετε αυτό το παγωτό με marshmallows και σιρόπι βανίλιας για τους καλύτερους συνδυασμούς.

Σάλτσα σόγιας
Το 2012, μια εταιρεία ζαχαροπλαστικής με έδρα το Τόκιο δημιούργησε παγωτό με σάλτσα σόγιας και έκτοτε έχει σαρώσει στον κόσμο. Η αλμυρή, πλούσια σε umami σάλτσα σόγιας είναι ένα απροσδόκητο, αλλά ευχάριστο ταίρι για την κρεμώδη, γλυκιά γεύση του παγωτού βανίλια. Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, προσθέστε μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλτσα καραμέλας από πάνω.

Αστακός
Παγωτό με θαλασσινά; Κι όμως. Η ομάδα του Ben & Bill’s Chocolate Emporium στη Μασαχουσέτη και το Μέιν πιστώνεται ευρέως τη δημιουργία αυτής της γεύσης και η τοποθεσία της δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. Ως μια περιοχή που φημίζεται για τον αστακό και τα μύδια, πού θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα ο φρέσκος αστακός του Ατλαντικού με το βουτυρένιο παγωτό βανίλια; Χρησιμοποιούν, μάλιστα, κομματάκια αστακού για να κάνουν πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Wasabi
Αν ψάχνετε για το απόλυτο καθαριστικό της γευστικής σας παλέτας για το δείπνο σας στο σπίτι, τότε το βρήκατε σε αυτή τη μικρή μπάλα που γαργαλάει τη γλώσσα. Δροσίζει και ζεσταίνει ταυτόχρονα, είναι ένα σίγουρο σημείο συζήτησης για κάθε δείπνο, από την εντυπωσιακή πολύχρωμη εμφάνισή του μέχρι την αξέχαστη γεύση του. Συνδυάζεται συχνά με βανίλια, αλλά και φιστίκια για τραγανό αποτέλεσμα.
www.clickatlife.gr

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ