Θαν. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Αυτό που απαιτείται είναι μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερη αδράνεια και χειροπιαστά αποτελέσματα-Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική (audio)

by admin
3 views

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας-μια όχι και τόσο εύκολη συνεδρίαση- αλλά και για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα από εδώ πέρα στο κόμμα, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το τι έχουμε να περιμένουμε, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι, μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην αρχή της συνομιλίας του με τη δημοσιογράφο, «Εγώ νομίζω ότι η συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι και αυτή μέρος, θα έλεγα, μιας συγκροτημένης και οργανωμένης διαδικασίας αξιολόγησης και αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος. Μην ξεχνάτε ότι μετά την επομένη των εκλογών και μετά το αποτέλεσμα που υπήρξε, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διάφορες ενέργειες που αφορούν και τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, έδωσε κατευθύνσεις και ταυτόχρονα βέβαια εχθές έγινε και μια οργανωμένη συζήτηση, ένας γόνιμος διάλογος και νομίζω σε ενωτικό κλίμα, γιατί αποτέλεσε μια ευκαιρία η συνεδρίαση αυτή να υπάρξει αυτός ο διάλογος και αυτή η ανταλλαγή απόψεων, αλλά νομίζω ότι ο κοινός στόχος που αναδεικνύεται πέραν αυτών που αναφέρατε, είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση του κυβερνητικού έργου. Και νομίζω ότι αυτός θα έλεγα, ήταν ο πυρήνας των τοποθετήσεων-παρόλο που δεν ήμουνα χθες-αλλά από αυτά που συζητάμε είναι ο πυρήνας των τοποθετήσεων και σε σχέση με μια φυγή προς τα μπρος και αυτά που πρέπει να κάνουμε και θα έλεγα απασχολούν και περισσότερο τους πολίτες».

Αναφορικά έπειτα, με την σκληρή κριτική που έγινε στον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, από τους βουλευτές που πήραν το λόγο, ότι δηλαδή επί της ουσίας έχει ξεχάσει την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, και ότι υπάρχει η απόλυτη ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε «Λέω όμως, ότι ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο αναφέρει και νομίζω ότι όλοι το συμμεριζόμαστε αυτό, είναι ότι στις εκλογές του ‘19 και του ‘23 οι πολίτες έδωσαν μια εντολή και αυτή ήταν να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις και να συνεχίσουμε την επίμονη προσπάθεια για μια Ελλάδα ισχυρή, παραγωγική και κοινωνικά δίκαιη. Και βέβαια η εντολή αυτή ισχύει νομίζω και στο ακέραιο μετά τις ευρωεκλογές, όπως ο ίδιος είπε. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές από όλα τα μέλη της κυβέρνησης και από το κόμμα ευρύτερα. Επομένως, νομίζω ότι το σύνθημα το οποίο έχει δοθεί είναι ότι απαιτείται μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερη αδράνεια, χειροπιαστά αποτελέσματα. Επομένως, η κατεύθυνση είναι αυτή που έχει εδώ ο πρωθυπουργός, εφαρμόσιμες λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και προφανώς η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική ανάπτυξη, με ό,τι αυτό αφορά τις πολιτικές που έχουμε τρέξει και σε αυτή λοιπόν, την κατεύθυνση κινούμαστε. Νομίζω έχουν γίνει πολλές αναφορές για τα ζητήματα αυτά. Εύλογα μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες από όλες τις πλευρές για διάφορα θέματα, αλλά νομίζω ότι και η επιτυχία θα σας έλεγα της πολιτικής, της κυβέρνησης-όχι μόνο σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών και αυτοδυναμίας, δεν το βάζω στο επίπεδο του 41%-είναι ότι έχει ανοίξει μια βεντάλια θεμάτων που ουσιαστικά στον πυρήνα έχει αυτό το οποίο σας ανέφερα πριν, ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική ανάπτυξη. Επομένως, νομίζω ότι ο κοινωνικός χαρακτήρας, ο πατριωτικός χαρακτήρας της παράταξης ευρύτερα, υπηρετείται από αυτές τις πολιτικές και βέβαια στη λογική της ανοιχτής οικονομίας και προκειμένου οι περισσότεροι να είναι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη».

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Κοντογεώργης δεν παρέλειψε να επισημάνει το εξής στην εκπομπή «Ναι, μεν Αλλά», «Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει δείξει διαχρονικά ότι και ενσωματώνει και αφουγκράζεται ανησυχίες και δίκαιη κριτική, αλλά και προτάσεις που μπορεί να γίνονται και από το εσωτερικό του κόμματος, αλλά και όχι μόνο. Αυτό αφορά και σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Θέλω να πω, ότι ο πρωθυπουργός πολλές φορές έχει δείξει ότι είναι ανοιχτός και στην κριτική και σε προτάσεις, είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό του κόμματος, είτε βέβαια ακόμα και από τα υπόλοιπα κόμματα. Η χθεσινή συζήτηση έγινε στον απόηχο των ευρωεκλογών, διότι η αριθμητική της κάλπης έχει αρκετά μηνύματα. Τα μηνύματα λοιπόν, αυτά αξιολογούνται και πρέπει να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις, λιγότεροι αυτοί, αλλά κυρίως-αυτοί είναι οι περισσότεροι-όσων απείχαν, είτε στο όνομα κάποιων δικών μας αδυναμιών ή για λόγους διαδικαστικούς σε σχέση με την ημέρα εκείνη, τις ευρωεκλογές, το χαρακτήρα της και ούτω καθεξής. Επομένως, αυτοί που επέλεξαν την αποχή, νομίζω συνειδητά επέλεξαν να εμπιστευτούν κάποια άλλη πολιτική δύναμη-βλέπουμε τι γίνεται αυτές τις μέρες και στα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς να θέλω να μπω στα εσωτερικά-αλλά νομίζω ότι εκεί απευθύνεται, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση αλλά και όλο το κόμμα, δηλαδή στους ανθρώπους αυτούς που επέλεξαν την αποχή προκειμένου να πείσουμε με το αποτέλεσμα που θα δείξουμε στην πολιτική μας, με τις κατευθύνσεις που δίνονται. Δεν χρειάζεται λοιπόν, να λέμε πολλά. Στην πράξη θα αποδειχτούν όλα. Και στο τέλος, επί των πεπραγμένων αυτών θα κριθεί και η κυβέρνηση, στο τέλος της τετραετίας».

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης σχετικά με το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τόνισε «Είμαστε σε μια χώρα που πολλές φορές το πολιτικό-δημοσιογραφικό ας το πούμε περιβάλλον-και αυτό δεν αποτελεί μομφή-παράγει κάθε τρεις μήνες εκλογές, εννοώ ως είδηση στη χώρα (…). Αν κάτι έλειπε το προηγούμενο διάστημα και προ του 2019 από τη χώρα, ήταν αυτή η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην πολιτική που παράγει αποτέλεσμα. Επομένως, ο πρωθυπουργός το έχει αποδείξει και στον πρώτο κύκλο της θητείας της κυβέρνησης, νομίζω ότι και στον δεύτερο κύκλο θα πορευτούμε έτσι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον και ότι υπάρχουν πολιτικά γεγονότα τα οποία προφανώς μπορεί να προκαλούν μια συζήτηση για το τι πρόκειται να γίνει, αλλά νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια δουλειάς και ότι όλοι θέλουν να δουν αποτελέσματα, να κάνουν τον προγραμματισμό τους, να προχωράει η ζωή τους καλά, να βλέπουν αλλαγές, να βλέπουν μια βελτίωση σε αυτό που γίνεται κι εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ