Ηaaretz: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους αμάχους ως «ασπίδα» στις σήραγγες της Χαμάς

by admin
1 views

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις ισραηλινές αναφορές ότι ο στρατός χρησιμοποιεί αμάχους στη Γάζα ως κάλυμμα για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εντός των τούνελ, υποδεικνύοντας ότι ερευνά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», με τίτλο «Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους πολίτες για να ψάξει πιθανές σήραγγες παγιδευμένες με εκρηκτικά  στη Γάζα», αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες.

Η ισραηλινή οργάνωση Breaking the Silence, η οποία τεκμηριώνει στρατιωτικές παραβιάσεις, είπε ότι αυτές οι πρακτικές ήταν τόσο διαδεδομένες μεταξύ των διαφόρων μονάδων που πολεμούσαν στη Γάζα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «πρωτόκολλο».

Η Χαμάς είχε λόγο στην έρευνα της Haaretz, καθώς ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης να συμπεριλάβει τις ομολογίες στον φάκελο «εγκλημάτων πολέμου» που διώκουν το Ισραήλ, παρόλο που το Τελ Αβίβ έχει κατηγορήσει το κίνημα από την αρχή του πολέμου ότι κρύβεται ανάμεσα στις κοινότητες πολιτών και πραγματοποιώντας τις επιθέσεις του στο Ισραήλ μέσω αυτών.

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν επίσης ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πολίτες ως κάλυμμα για τις επιχειρήσεις της και τους αναγκάζει να κρύβονται ανάμεσά τους, ειδικά σε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και άλλες αστικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: skynewsarabia

Μετάφραση; Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ