Η LOVB έρχεται για να… αλλάξει το βόλεϊ στις ΗΠΑ

by admin
4 views

Η League One Volleyball (LOVB) ιδρύθηκε το 2020 από την Katlyn Gao, τον Peter Hirschmann και τον Ολυμπιονίκη Kevin Wong ως ένα δίκτυο νεανικών συλλόγων βόλεϊ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να δημιουργήσει και να διατηρήσει τελικά ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σήμερα, η LOVB περιλαμβάνει 58 τοποθεσίες συλλόγων σε 24 πολιτείες, με περισσότερους από 14.000 αθλητές και 3.000 προπονητές. Αυτοί οι σύλλογοι παρέχουν προπόνηση βόλεϊ και προετοιμασία για ομαδικούς αγώνες σε νέους ηλικίας 12-18 ετών που ενδιαφέρονται να παίξουν ταξιδιωτικό βόλεϊ.

Στις 19 Οκτωβρίου 2021, η LOVB ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία του επαγγελματικού της πρωταθλήματος, με την επωνυμία LOVB Pro. Στις 9 Μαρτίου 2023, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες πόλεις που θα έχουν ομάδες είναι η Ατλάντα της Τζόρτζια και το Χιούστον του Τέξας. Κατά την ανακοίνωση, κάθε ομάδα γνωστοποίησε επίσης το όνομα της πρώτης παίκτριας (όλες τους έχουν κερδίσει Ολυμπιακά μετάλλια), που ονομάστηκαν «ιδρυτικοί αθλητές» (σ.σ. founding athletes).

Η Ατλάντα ανακοίνωσε την Φαμπιάνα Κλαουντίνο και την Κέλσι Ρόμπινσον-Κουκ, ενώ το Χιούστον ανακοίνωσε τον Μίκα Χάνκοκ και την Τζόρνταν Τόμπσον. Στις 27 Απριλίου, προστέθηκε μια ομάδα στο Μάντισον του Ουισκόνσιν με… ιδρυτική αθλήτρια την Λορέν Καρλίνι. Στις 5 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η τέταρτη πόλη, το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, με επικεφαλής τις… ιδρυτικές αθλήτριες Τζόρντιν Πούλτερ και Χέιλι Ουάσιγκτον. Στις 16 Αυγούστου, η Ομάχα της Νεμπράσκα ανακοινώθηκε ως πέμπτη διοργανώτρια πόλη με τις ιδρυτικές αθλήτριες Τζόρνταν Λάρσον και Τζούστιν Γουόνγκ-Οράντες.

Εναρκτήρια σεζόν

Στις 9 Μαΐου 2024, η LOVB και το ESPN ανακοίνωσαν μια διεθνή συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης, σύμφωνα με την οποία 10 αγώνες θα μεταδίδονταν στα δίκτυα του ESPN και επιπλέον 18 θα μεταδίδονταν στο ESPN+ για τη σεζόν του 2025. Οι τόποι διεξαγωγής των ομάδων και τα προγράμματα για τη σεζόν 2025 ανακοινώθηκαν στις 18 Ιουλίου.

Η σεζόν του 2025 θα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες την εβδομάδα: έναν αγώνα head-to-head και ένα “Σαββατοκύριακο με LOVB” τύπου home-stand, όπου μια ομάδα θα φιλοξενεί δύο άλλες για τρεις συνολικά αγώνες. Ένα τουρνουά εντός της σεζόν, το LOVB Classic, θα διεξαχθεί στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, με τους τελικούς να διεξάγονται τον Απρίλιο.

Χορηγία και χρηματοδότηση

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, η LOVB συγκέντρωσε 16,75 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής τον Κέβιν Ντουράντ. Ένα χρόνο αργότερα, η LOVB συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια σε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Τζέισον Τέιτουμ και την Κάντας Πάρκερ.

Στις 17 Ιουνίου 2024, η LOVB και η Adidas υπέγραψαν μια συνεργασία για την ένδυση που θα έκανε την Adidas τον προμηθευτή στολών της LOVB Pro. Δύο ημέρες αργότερα, η LOVB ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Spanx, την πρώτη αθλητική συνεργασία της μάρκας ένδυσης, για την παροχή ένδυσης και την υποστήριξη πρωτοβουλιών πρωταθλήματος για τα νεανικά και επαγγελματικά τμήματα της LOVB.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ