Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίθεση στο κέντρο αναγνώρισης του όρος Ερμόν στο Γκολάν

by admin
13 views

Χθες, Κυριακή, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση αεροπορικής επίθεσης με διαδοχικές μοίρες εφόδου στο κέντρο τεχνικής και ηλεκτρονικής αναγνώρισης μεγάλης εμβέλειας στην ανατολική κατεύθυνση (Ανατολικό Παρατηρητήριο Σκι) στο όρος Ερμόν στο Γκολάν.

Επιβεβαίωσε ότι χτύπησε τους θόλους του κέντρου αναγνώρισης, τον κατασκοπευτικό και κατασκοπευτικό εξοπλισμό του και τα τεχνικά του συστήματα, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή των στοχευόμενων συσκευών και στην έκρηξη πυρκαγιάς σε αυτά σε μεγάλο βαθμό.

Η επίθεση της Χεζμπολάχ στο παρατηρητήριο Σκι στο όρος Ερμόν, ανατολικά του Γκολάν, είναι η πρώτη από τις 8 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα υποχώρησαν, οι φόβοι για κλιμάκωση στο μέτωπο ΛιβάνουΙσραήλ έχουν αυξηθεί. Η Χεζμπολάχ έχει ανταλλάξει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις με ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της τους τελευταίους εννέα μήνες.

Η σύγκρουση χαμηλού επιπέδου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ οδήγησε στον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων και στις δύο πλευρές των συνόρων Ισραήλ και Λιβάνου. Οι διεθνείς διαμεσολαβητικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έχουν αποτύχει επανειλημμένα εδώ και μήνες.

Η Χαμάς απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου, όχι απλώς τη διακοπή των μαχών, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να αναλάβει μια τέτοια δέσμευση έως ότου το Ισραήλ επιτύχει τους στόχους του να καταστρέψει τις στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς και να επιστρέψει περίπου 120 ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: skynewsarabia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ