Η υπεράσπιση του González Urrutia παραδίδει έγγραφο για το τεκμήριο αθωότητας του αντιπάλου

by admin
1 views

Η υπεράσπιση του σημαιοφόρου της πλειοψηφικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Edmundo González Urrutia, παρέδωσε αυτήν την Τετάρτη στην Εισαγγελία ένα έγγραφο που ζητούσε σεβασμό για το «τεκμήριο αθωότητας» και τις «διαδικαστικές εγγυήσεις» ότι διαβεβαιώνει «δεν ήταν παρόντες» στις τρεις κλήσεις που εξέδωσε το ίδρυμα που ερευνά την αντι-Τσαβίστα.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Χοσέ Βισέντε Χάρο, δικηγόρος του αντιπάλου, είπε ότι «ο στόχος επετεύχθη», καθώς η ιδέα ήταν να «ληφθεί μια αποτελεσματική απόδειξη παραλαβής» και «επίσημα» να τεθούν ενώπιον της Εισαγγελίας «οι λόγοι» για την οποία ο González Urrutia «δεν εμφανίστηκε» μετά την κλήση, για την οποία το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Στο έγγραφο, που εκδόθηκε από τον Χάρο και υπογράφεται από τον Γκονζάλες Ουρούτια, αναφέρεται ότι η «μη εμφάνιση» δεν οφείλεται «καθόλου σε έλλειψη γνώσης της δικαιοδοσίας που προβλέπει το Σύνταγμα», αλλά « η έλλειψη θεμελίωσης στην καταδίκη του για τέτοιες κλήσεις».

«Πιστεύω ότι μια τέτοια εμφάνιση θα μπορούσε μόνο να συμβάλει στην περαιτέρω όξυνση της κοινωνικής έντασης, πέρα ​​από την εδραίωση ενός πλαισίου ενοχοποιητικής νομιμοποίησης της πολιτικής που όλοι πρέπει να απορρίψουμε», εξέφρασε ο αντίπαλος στην επιστολή.

Τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίζει το κείμενο «έχουν εκδοθεί δημόσιες δηλώσεις από ανώτερους κυβερνητικούς εκπροσώπους και άλλους κρατικούς θεσμούς» που «το καταδικάζουν εκ των προτέρων και αβάσιμα».

Ο αντι-Τσαβίστα κατηγορείται για «σφετερισμό λειτουργιών» και «παραχάραξη δημοσίου εγγράφου», μεταξύ άλλων εγκλημάτων, αφού ο συνασπισμός του αποκάλυψε «το 83,5% των εκλογικών αρχείων» που συγκέντρωσαν μάρτυρες και μέλη εκλογικών τμημάτων για να υποστηρίξουν την καταγγελία τους νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, των οποίων το επίσημο αποτέλεσμα επέτρεψε την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο.

Ο González Urrutia διευκρίνισε στο έγγραφο ότι δεν ήταν δική του ευθύνη να «ψηφιοποιήσει, να προστατεύσει και να δημοσιεύσει τα αντίγραφα των αρχείων ελέγχου» που έλαβαν οι «μάρτυρες στα εκλογικά τμήματα».

Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι «οι λειτουργίες του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου έχουν σφετεριστεί», καθώς η παράδοση πρακτικών σε μάρτυρες αντιμετωπίζεται στο σύστημα της Βενεζουέλας «ως μια από τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του».

Ο Χάρο, ο οποίος παρέδωσε το έγγραφο σε συνάντηση με τον γενικό εισαγγελέα, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ, μίλησε στη συνάντηση από «νομική σκοπιά» και δήλωσε ότι «δηλώσεις πολιτικής φύσης» θα δοθούν «σε εύθετο χρόνο» από την αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του, ο Saab, ο οποίος αναφέρθηκε στον González Urrutia ως «απαιτούμενο από τη Δικαιοσύνη» και ως «απαιτούμενο από το νόμο», ανέφερε ότι αυτή την Πέμπτη θα αποκαλύψει «όλη την αλήθεια», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Tarek William Saab, είπε ότι έλαβε «μια επικοινωνία» από τον δικηγόρο του αρχηγού της αντιπολίτευσης Edmundo González Urrutia, José Vicente Haro, αφού ο νομικός κατήγγειλε ότι δεν μπορούσε να παρουσιάσει ένα έγγραφο που να εξηγεί η απουσία του αντι-Τσαβίστα στις τρεις κλήσεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο έρευνας εναντίον του.

Μέσω Instagram, ο Saab, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δικηγόρο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επικοινωνία ούτε διευκρίνισε εάν ήταν το έγγραφο που ο Χάρο παρέλειψε να παρουσιάσει ώρες πριν ενώπιον της Εισαγγελίας, στο οποίο καλείται «να μην ποινικοποιηθεί». ούτε να «δικαιωθούν» πολιτικά γεγονότα που, από την άλλη, «θα πρέπει να συζητούνται και να συζητούνται στο πεδίο της πολιτικής και όχι» σε αυτό της «πολιτικής δίωξης».

Ο γενικός εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι οι Haro και González Urrutia «αναγνώρισαν τις συνταγματικές και νόμιμες εξουσίες» του Δημοσίου Υπουργείου (Βουλευτής, Εισαγγελία) «ως φορέα της εγκληματικής ενέργειας για την ανάληψη και ανάπτυξη των ερευνών που μπορεί να προκύψουν», κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από την άμυνα του αντιπάλου.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αρχηγό του αντι-Χαβισμού ως «απαιτούμενο από τη Δικαιοσύνη» και «ζητούμενο από τον νόμο», ανέφερε ότι αυτή την Πέμπτη θα αποκαλύψει «όλη την αλήθεια», χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα σχετικά.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ