Η Τουρκία τα γκολ, η Γεωργία τις φάσεις στο Ντόρτμουντ

by admin
1 views

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση στην Βεστφαλία ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς οι Τούρκοι άνοιξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η πρώτη μεγάλη στιγμή με τον Αϊχάν στο 9ο λεπτό να βρίσκει το δοκάρι του Μαμαρντασβίλι, οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα με την εστία. Η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη για τους Γωεργιανούς, καθώς οι παίκτες του Μοντέλα πίεσαν ψηλά και βρήκαν δίχτυα με τον Μουλντούρ στο 25ο λεπτό με εξαιρετικό βολέ γράφοντας το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα η πίεση ήταν τεράστια από πλευράς των τυπικά γηπεδούχων και έκαναν το 2-0 με τον Γιλντίζ, αλλά ο VAR το ακύρωσε για offside. Οι παίκτες του Σανιόλ ενεργοποιήθηκαν με τον Μικαουτάτζε, με τον φορ της Μετς να είναι αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Εθνικής Γεωργίας σε μεγάλη διοργάνωση στο 32ο λεπτό, με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφεραν την ισορροπία στο παιχνίδι και πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το παιχνίδι σε χαμηλά επίπεδα. Το ημίχρονο έληξε στο 1-1 με το δεύτερο ημίχρονο να είναι αρκετά χορταστικό με δεδομένη την εικόνα των δυο συνόλων.

Η Τουρκία τα γκολ, η Γεωργία τις φάσεις στο Ντόρτμουντ
(AP Photo)

Στο δεύτερο μέρος η ένταση ήταν παρόμοια, με τα δυο σύνολα να κυνηγούν το γκολ που θα τις έβαζε σε ρόλο οδηγού. Η Τουρκία δεν κατάφερε να κάνει την ζημιά από τα πρώτα λεπτά, καθώς οι Γεωργιανοί κατάφεραν να περιορίσουν την δημιουργία των φάσεων έξω από την περιοχή του Μαμαρντασβίλι. Αυτό όμως δεν περιόρισε καθόλου τον Γκιουλέρ. Ο 19χρονος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα γκολ ποίημα έξω από την περιοχή, έγραψε το 2-1 θαμπώνοντας όλους τους θεατές στην Βεστφαλία. Η ομάδα τους Σανιόλ έψαξε για μια ακόμα φορά το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπαρντακτσί και τον Ακαϊντίν να είναι αυτοί που σταμάτησαν τον Κβαρατσκέλια και τον Μικαουτάτζε, περιορίζοντας τους αρκετά στο διάστημα 65-80. Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε από τον Κοτσορασβίλι στο 70′, καθώς ο Γεωργιανός νίκησε τους πάντες έξω από την περιοχή πλασάροντας ιδανικά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκιουνόκ. Το γρήγορο τέμπο πάγωσε με τους Τούρκους να μην απειλούν εύκολα από ένα σημείο και έπειτα, με την Γεωργία να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Το 2-1 έμενε μέχρι το τέλος παρά την απίστευτη ευκαιρία που έχασε πάλι ο Μικαουτάτζε για να ισοφαρίσει στο 90+3′, με την Τουρκία να πανηγυρίζει και τρίτο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ακτούρκογλου στο 90+7′ γράφοντας το τελικό 3-1 που δίνει ώθηση στο σύνολο του Μοντέλα για την συνέχαι

ΓΚΟΛ: 25′ Μουλντούρ, 65′ Γκιουλέρ, Ακτούρκογλου 90+7′ – 32′ Μικαουτάτζε
Κίτρινες: 35′ Μπαρντακτσί – Τσαλχάνογλου
Κόκκινη: 
Δοκάρι: 9′ Αϊχάν – 70′ Κοτσορασβίλι
Stats:

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα)Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ (85′ Τσελίκ), Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (85′ Ακτούρκολγου), Καντιόγλου, Αϊχάν (79′ Ντεμιράλ), Γιλμάζ.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ)Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβιρκβέλια, Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια, Τσακβετάτζε (74′ Νταβιτασβίλι), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (74′ Λοτσοσβίλι), Μικαουτάτζε.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ΣΤ’ Ομίλου:

Τρίτη 18 Ιουνίου

Τουρκία – Γεωργία 2-1

22:00 Πορτογαλία – Τσεχία (ΕΡΤ1)

Σάββατο 22 Ιουνίου

16:00 Γεωργία – Τσεχία (ΕΡΤ1)

19:00 Τουρκία – Πορτογαλία (ΕΡΤ1)

Τετάρτη 26 Ιουνίου

22:00 Γεωργία – Πορτογαλία (ΕΡΤ1)

22:00 Τσεχία – Τουρκία (ΕΡΤ3)

Group F

1. Τουρκία 3β. (2-1)

2. Πορτογαλία 0β. (0-0)

3. Τσεχία 0β. (0-0)

4. Γεωργία 0β. (1-2)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.//ΓΡ

Η Τουρκία τα γκολ, η Γεωργία τις φάσεις στο ΝτόρτμουντΗ Τουρκία τα γκολ, η Γεωργία τις φάσεις στο Ντόρτμουντ
(AP Photo)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ