Η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα “Megalopolis”στα Cinecitta

by admin
1 views

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, τα εικονικά στούντιο Cinecitta, χάρη στο Υπουργείο Πολιτισμού, θα φιλοξενήσουν την ιταλική πρεμιέρα της “Megalopolis”, του πιο πρόσφατου έργου του δασκάλου Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola), του μεγάλου σκηνοθέτη και δημιουργού αριστουργημάτων όπως η σειρά ταινιών “The Godfather saga”, “Apocalypse Now” and “Dracula” του Μπραμ Στόκερ (Bram Stoker)

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης, με τη δύναμη να σταματήσει το χρόνο, αγωνίζεται ενάντια σε έναν υπερσυντηρητικό δήμαρχο για να σώσει έναν κόσμο που καταρρέει και να εμπνεύσει ελπίδα. Η Megalopolis είναι μια Ρωμαϊκή επική ταινία που διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική. Η Πόλη της Νέας Ρώμης αλλάζει, προκαλώντας οξείες συγκρούσεις μεταξύ του Καίσαρα Κατιλίνα, ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη που επιθυμεί να πηδήξει σε ένα ουτοπικό και ιδεαλιστικό μέλλον, και του εχθρού του, του δημάρχου Φράνκλιν Κικέρωνα, έναν αντοδραστικό που παραμένει δεσμευμένος σε μια οπισθοδρομική κατάσταση και είναι άπληστος και διεφθαρμένος.

Η Τζούλια Κικέρωνα, η κόρη του Δημάρχου, που είναι ερωτευμένη με τον Καίσαρα Κατιλίνα, είναι διχασμένη ανάμεσα στην εμπιστοσύνη σε εκείνον ή στον πατέρα της και αναρωτιέται τι αξίζει πραγματικά η ανθρωπότητα.

Δείτε το τρέιλερ:

Αυτή η εκδήλωση θα είναι τα προεγκαίνια για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρώμης και της Alice nella citta 2024. Η ταινία θα διανεμηθεί στην Ιταλία από την Eagle Pictures του Ταράκ Μπεν Αμάρ (Tarak Ben Ammar), και θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Κόπολα.

Η εκδήλωση θα μπορεί επίσης να παρακολουθείται μέσω live streaming από τη Sala Petrass στο Auditorium Parco della Musica Εννίο Μορικόνε (Enio Morricone), προκειμένου να επιτραπεί στους προσκεκλημένους και στο κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου οπτικού παραμυθιού που δημιούργησε ο σκηνοθέτης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς στα Cinecitta, θα γίνει μια ειδική αφιέρωση στον μεγάλο Ιταλοαμερικανό σκηνοθέτη, ο οποίος επιστρέφει, μετά από πολλά χρόνια, στα ρωμαϊκά στούντιο που τον φιλοξένησαν καθώς προετοίμαζαν μερικές από τις σκηνές του “The Godfather Part III”.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα θα συναντηθεί με τις επιτροπές της Alice nella citta, φοιτητές κινηματογραφικών σχολών και το κοινό στη Sala Sinopoli στο Auditorium Parco della Musica: κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, που οργανώνεται από την Alice nella citta σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρώμης, ο σκηνοθέτης θα ανασκοπήσει πάνω από εξήντα χρόνια της καριέρας του, κάνοντας τον έναν από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους δασκάλους της Έβδομης Τέχνης.

Την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Roberto Gualtieri), θα υποδεχθεί τον Κόπολα στο Καπιτώλιο για να του αφιερώσει μια ειδική τιμή από την πόλη.

Η “Megalopolis” θα είναι στις αίθουσες από τις 16 Οκτωβρίου και θα διανεμηθεί στην Ιταλία από την Eagle Pictures, την εταιρεία του Ταράκ Μπεν Αμμάρ. Η ταινία είναι γραμμένη, σκηνοθετημένη και παραγωγή του Φράνσις Φορντ Κόπολα και περιλαμβάνει τους ηθοποιούς Άνταμ Ντράιβερ, Τζιανκάρλο Εσπασίτο, Νάταλι Εμάνουελ, Όμπρει Πλάζα, Σάια ΛαΜπαφ, Τζον Βόιτ και Λόρενς Φίσμπερν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ