Η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση και πήρε τον βαθμό από την Δανία (highlights)

by admin
0 views

Η Σλοβενία έμεινε όρθια στην αναμέτρηση, καθώς από το γκολ του Έρικσεν στο πρώτο μέρος κατάφεραν να πιέσουν και να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιάνζα. Η ομάδα του Κακ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Σερβία ενώ η Δανία την Αγγλία, σε δυο αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο αγώνας


Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλισαν με τους παίκτες της Δανίας να ανεβαίνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Σλοβένους να αμύνονται στο δικό τους μισό. Οι παίκτες του Κεκ είχαν πρόθεση να απειλήσουν στην κόντρα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο Αντράζ Σπόραρ έγινε αποδέκτης την μπάλας με σκοπό, είτε να εκτελέσει είτε να σπάσει το παιχνίδι για τον Σέσκο που έκανε παράλληλες κινήσεις. Η Δανία στο 17ο λεπτό αιφνιδίασε την Σλοβενία, εκτελώντας γρήγορα ένα πλάγιο, με την πάσα που έγινε μέσα στην περιοχή για τον Βιντ, να μοιράζεται υποδειγματικά με ένα τακουνάκι στον Έρικσεν ο οποίος με τρομερή ψυχραιμία σαν να θυμίζει σέντερ φορ νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0 των τυπικά φιλοξενούμενων της αναμέτρησης. Η συνέχεια της αναμέτρησης δεν είχε πολλές μονομαχίες και άμυνες, καθώς η Σλοβενία δεν μπορούσε να περιμένει στην άμυνα της καθώς πιεζόταν από το σκορ. Σε καμία από τις απόπειρες που έκαναν οι παίκτες του Κακ δεν κατάφεραν να γίνουν πιεστικοί με τον Σμάιχελ να περιμένει υπομονετικά στην εστία του, με το 1-0 να είναι το σκορ που έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση και πήρε τον βαθμό από την Δανία (highlights)
(AP Photo)

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δυο ομάδες μπήκαν με μεγαλύτερη ένταση και πιο συγκεκριμένα η Σλοβενία, η οποία αναγκάστηκε να κυνηγήσει την ισοφάριση. Οι πρώτες φάσεις έγιναν από πλευράς της ομάδας του Κακ, με τον Σέσκο και τον Σπόραρ να είναι αυτοί που ήταν πιο δραστήριοι. Οι Δανοί με τον Χόιλουντ σε απομόνοση δεν είχαν λύσεις, με τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ να γίνεται απειλητικός μετά την συμπλήρωση 60 λεπτών με ένα σουτ που έβγαλε ο Σμάιχελ. Στο παιχνίδι είχε περάσει και ο Βέρμπιτς με την Σλοβενία να έχει και τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο (Σποραρ, Βέρμπιτς, Τσέριν). Η δικαίωση ήρθε για την ομάδα του Κακ με το γκολ του Γιάνζα στο 77ο λεπτό με ωραίο σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τους πάντες για να κάνει το 1-1. Σε καμία περίπτωση η εικόνα της Δανίας δεν άλλαξε με την Σλοβενία να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΓΚΟΛ: 17′ Έρικσεν – 77′ Γιάνζα
Κίτρινες: 54′ Στογιάνοβιτς – 50′ Χόυλμαντ
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 76′ Σέσκο
Stats: Ο Κρίστιαν Έρικσεν σκόραρε μετά από 1.100 ημέρες και την αντίστοιχη πρεμιέρα της εθνικής Δανίας στο EURO 2020 με αντίπαλο την Φινλανδία.

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσινικ, Μπιγιόλ, Ντρούγκσιτς, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (75′ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (90+5′ Μπρέκαλο), Σέσκο (90+5′ Κούρτιτς)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χόυλμαντ (89′ Ντιλέινι), Κρίστιανσεν, Έρικσεν, Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν)

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου:

Κυριακή 16 Ιουνίου

Σλοβενία – Δανία 1-1

22:00 Σερβία – Αγγλία (ΕΡΤ1)

Τετάρτη 20 Ιουνίου

16:00 Σλοβενία – Σερβία (ΕΡΤ1)

19:00 Δανία – Αγγλία (ΕΡΤ1)

Τρίτη 25 Ιουνίου

22:00 Αγγλία – Σλοβενία (ΕΡΤ1)

22:00 Δανία – Σερβία (ΕΡΤ3)

1. Δανία 3β. (1-1)

2. Σλοβενία 0β. (1-1)

3. Αγγλία 0β. ()

4. Σερβία 0β. ()

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.

Η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση και πήρε τον βαθμό από την Δανία (highlights)Η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση και πήρε τον βαθμό από την Δανία (highlights)
(AP Photo)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ