Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου στο ERTNews για τις ευρωεκλογές και το φαινόμενο Φειδίας

by admin
1 views

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) ήταν το μοναδικό κόμμα στην Κύπρο το οποίο εν μέσω της ανόδου της ακροδεξιάς και της αποχής στο 49.5% στις Ευρωεκλογές, κατάφερε να παραμείνει με διαφορά πρώτο κόμμα και να διατηρήσει τις δύο έδρες του στο Ευρωκοινοβούλιο λαμβάνοντας και 10.000 περίπου περισσότερες ψήφους.

Ανταπόκριση – Κύπρος: Κωστής Κωνσταντίνου

Η Πρόεδρός του και Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου μιλώντας στο ERTNews σχολίασε ότι πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα, μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες «ώστε ο ΔΗΣΥ να προχωρήσει στην ανανέωση της παράταξης αλλά και του πολιτικού συστήματος». Πρόσθεσε ταυτόχρονα, ότι ο ΔΗΣΥ έχει πάρει το μήνυμα των πολιτών για ανανέωση, εκσυγχρονισμό, επιστροφή ακόμα πιο επισταμένα στη βάση μας, κοντά στους πολίτες.

Η κυρία Δημητρίου πρόσθεσε ότι οι πολίτες επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους πως «ο ΔΗΣΥ παραμένει η κατεξοχήν υπεύθυνη και σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη». Είναι μεγάλη η ευθύνη μας λοιπόν, υπογράμμισε, να δικαιώσουμε την επιλογή τους και να εργαστούμε ακούραστα για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα τους.

Και συμπλήρωσε: «Είναι κυρίως μεγάλη η ευθύνη μας να εργαστούμε για μια δυνατή Κύπρο στην ΕΕ, μέσα και από τις διασυνδέσεις και επαφές μας στο ΕΛΚ, το οποίο βγήκε ενισχυμένο από τις ευρωεκλογές. Να προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα μέσα από μια δυνατή Ευρώπη. Να υπερασπιστούμε τις αρχές και αξίες μας, να αλλάξουμε προς το καλύτερο».

Τι δείχνει το φαινόμενο Φειδίας

Ερωτηθείσα για το φαινόμενο Φειδία Παναγιώτου, η Αννίτα Δημητρίου απάντησε ότι δεν θα κατηγορούσε ποτέ ένα νέο παιδί που κάνει την προσπάθεια του και δικαίωμα του. Θα έχει, είπε, κάθε βοήθεια από εμάς γιατί οι ευρωβουλευτές μας εκεί έξω είναι την πατρίδα μας που υπερασπίζονται και έτσι θα πρέπει όλοι να λειτουργούν.

Πολιτικά κρίνοντας, πρόσθεσε, «θεωρώ ότι στο πρόσωπο του Φειδία εκφράστηκε η απογοήτευση και η διαμαρτυρία των πολιτών. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όλους και να μας αφυπνίσει, όπως και το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας ένιωσαν ότι δεν είχαν επιλογές».

«Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε τα μηνύματα και να βελτιωθούμε, να εκσυγχρονιστούμε, να βρούμε τρόπους αμεσότερης επικοινωνίας με τον κόσμο και να ανανεώσουμε εαυτούς και πολιτικό σύστημα», κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ