Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία και θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στα ημιτελικά του Copa America

by admin
2 views

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη από το πρώτο σφύριγμα και τα πνεύματα οξύνθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Οι συμπαίκτες της Μπαρτσελόνα που μετατράπηκαν σε αντιπάλους, Ρόναλντ Αραούχο και Ραφίνια, ήρθαν στα χέρια αφού ο αμυντικός της Ουρουγουάης ανέτρεψε τον 17χρονο Έντρικ, ο οποίος ξεκίνησε στη θέση του τιμωρημένου Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο Έντρικ δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ τα μακρινά σουτ του Φέντε Βαλβέρδε κράτησαν σε εγρήγορση τον Αλίσον, αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν 15 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ναχιτάν Νάντες έκανε φάουλ στον Ροντρίγκο και μέσω VAR είδε την κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά του, αφήνοντας την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα με 10 παίκτες.

Η Βραζιλία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κόκκινη του Νάντες, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα”, με την Ουρουγουάη να παίρνει τη νίκη με 4-2 και να προχωράει στα ημιτελικά του Copa America, με την “Σελεσάο” να πηγαίνει… σπίτι της. Στους “4” η ομάδα του Μπιέλσα θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.

Ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ εμπνέει την Κολομβία να περάσει από τον Παναμά

Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία και θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στα ημιτελικά του Copa America
(AP Photo)

Η ευφυΐα του Χάμες Ροντρίγκεζ ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο University of Phoenix Stadium, καθώς η Κολομβία νίκησε τον Παναμά με το εμφατικό 5-0.

Πλέον είναι αήττητη για 27 εκπληκτικά παιχνίδια, κυρίως χάρη στην ατομική εμφάνιση του αρχηγού της.

Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε ένα τέλειο κόρνερ για να στείλει με κεφαλιά τον Χον Κόρντομπα, πριν σκοράρει από το σημείο του πέναλτι λίγα λεπτά αργότερα.

Δυστυχώς για τον Παναμά, οι απειλητικές αναταράξεις του δεν μπόρεσαν να δώσουν το έναυσμα για την επιστροφή και τα τελειώματα ήταν κακής ποιότητας. Ήταν αξιοσημείωτα πιο εύστοχοι από την Κολομβία με 14 έναντι έξι, αλλά οι Χοσέ Φαγιάρδο, Έντγκαρ Μπαρσένας και Ισμαέλ Ντίαζ έμειναν άστοχοι.

Αργότερα ο Ροντρίγκεζ έστειλε τον Λουίς Ντίαζ στο τέρμα με ένα έξυπνο και γρήγορο ελεύθερο σουτ, με τον άσο της Λίβερπουλ να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της Κολομβίας.

Ο Παναμάς κατάφερε να καταπνίξει την επιρροή του αρχηγού στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ένα τέταρτο στις καθυστερήσεις με το σουτ του Ρίτσαρντ Ρίος, που ήταν πύραυλος, επιδείνωσε τη δυστυχία, πριν ο Μιγκέλ Μπόρχα μετατρέψει ένα δεύτερο πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μετά από αυτό το ατομικό σόου, ο Ροντρίγκεζ έχει πέντε ασίστ και ένα γκολ. Είναι ο πρώτος Κολομβιανός που καταγράφει αυτόν τον αριθμό ασίστ σε οποιοδήποτε μεγάλο τουρνουά. Ακολουθεί η κρίσιμη συνάντηση με την Ουρουγουάη στον ημιτελικό.

Στον άλλο ημιτελικό η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κάτοχος του Copa America Αργεντινή αντιμετωπίζει το αουτσάιντερ του Καναδά.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ