Η Ολλανδία επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 εναντίον της Ρωσίας

by admin
0 views

Τα αμερικανικά μαχητικά F-16 τα οποία η κυβέρνηση της Ολλανδίας ετοιμάζεται να παραδώσει στην Ουκρανία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους στο έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Κάισα Ολόνγκρεν σε σημερινή συνέντευξή της (3/6) στο Politico κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στην Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με την Ολόνγκρεν, η Ολλανδία δεν θα θέσει περιορισμούς, όπως το Βέλγιο, ο πρωθυπουργός του οποίου Αλεξάντρ ντε Κρο προειδοποίησε το Κίεβο ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση των F-16 στον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Υιοθετούμε την ίδια ακριβώς αρχή, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη προμήθεια εξοπλισμών: μόλις τους παραδίνουμε στην Ουκρανία, εκείνοι θα αποφασίσουν πως θα τους χρησιμοποιήσουν. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρούν το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα, όπως αναφέρεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι τα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους στρατιωτικούς τους στόχους οι οποίοι είναι αναγκαίοι για την άμυνα τους», διευκρίνισε η υπουργός.

Η Ολλανδία σχεδιάζει να παραδώσει στην Ουκρανία 24 μαχητικά F-16. Επίσης η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο υποσχέθηκαν να παραδώσουν δικά τους μαχητικά αεροσκάφη. Τα πρώτα μαχητικά ενδέχεται να παραδοθούν στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου. Συνολικά η Ουκρανία αναμένεται παραλάβει περίπου 45 μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ