Η Κούβα γύρισε από την… κόλαση κόντρα στην Αμερική

by admin
2 views

Το δίδυμο των Παρτέν και Μπένες από την Αμερική αντιμετώπισε εκείνο των Ντίας και Αλάγιο από την Κούβα, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά και του Δ’ προκριματικού ομίλου. Το επιβλητικό “Eiffel Tower Stadium” έκλεψε την παράσταση, με τον Πύργο του Άιφελ να απέχει μόλις λίγα μέτρα και τους φίλους του αθλήματος να κατακλύζουν τις εξέδρες παρά τη βροχή.

Οι καιρικές συνθήκες πάντως δεν επηρέασαν το θέαμα του αγώνα. Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν δυνατά και έδειξαν να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, έως το υπέρ τους 16-11. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Αλάγιο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ο Ντίας τον ακολούθησε και οι Κουβανοί με ένα εντυπωσιακό επί μέρους 10-2 ανέτρεψαν την κατάσταση και έκλεισαν το σετ με 21-18 για το 1-0.

Με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα υπέρ τους, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ. Η αντίσταση των αντιπάλων τους ήταν -από ένα σημείο κι έπειτα- σθεναρή, όμως αυτό δεν τους σταμάτησε από το να φτάσουν σε άλλο ένα 21-18, που τους χάρισε τη νίκη με 2-0. Κάπως έτσι, το δίδυμο της Κούβας εξασφάλισε την πρόκριση -μιας και τρεις ομάδες κάθε ομίλου- συνεχίζουν στα νοκ άουτ, όντας πλέον το φαβορί για την 1η θέση. Από την άλλη, η μία από τις δύο ομάδες των ΗΠΑ στο Τουρνουά καλείται να αντιδράσει για να συνεχίσει.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ