Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή στην ατζέντα της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας — Στις 11/11 στην Κύπρο η επόμενη συνάντηση

by admin
1 views

Με τους ομολόγους του της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο και της Ιορδανίας Ayman Al Safadi συναντήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο της σταθερά αναπτυσσόμενης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών κατά τα τελευταία χρόνια, οι τρεις Υπουργοί συζήτησαν στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την περαιτέρω προώθηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Κόμπος και Safadi εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή που από τη Γάζα και το Ισραήλ έχει πια επεκταθεί και στην Ερυθρά Θάλασσα, στη Δυτική Όχθη και στο Λίβανο. Αυτό που επείγει τώρα, συμφώνησαν οι τρεις Υπουργοί, είναι η αποτροπή περαιτέρω διάχυσης της κρίσης, η επίτευξη βιώσιμης εκεχειρίας και ο περιορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας. Για το λόγο αυτό συζητήθηκαν εναλλακτικοί των υφιστάμενων τρόποι διοχέτευσης αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Οι τρεις Υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στα πεδία της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Συμφώνησαν, τέλος, ότι η επόμενη τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας θα λάβει χώρα στις 11 Νοεμβρίου στην Κύπρο.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Νέα Υόρκη: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ