Η θέση της γαλλικής κυβέρνησης για το σαμποτάζ στις οπτικές ίνες

by admin
3 views

Μεγάλο σαμποτάζ στη Γαλλία στο δίκτυο οπτικών ινών έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/7), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα στα δίκτυα έξι περιοχές της Γαλλίας, ωστόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν επηρεάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, τα “χτυπήματα” έγιναν στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η υπεύθυνη υπουργός για τα θέματα ασφαλείας στο δίκτυο, Μαρίνα Φερράρι, δήλωσε: «Οι ζημιές που διαπράχθηκαν σε διάφορα τμήματα χθες το βράδυ επηρέασαν τους τηλεπικοινωνιακούς μας φορείς.

Έχουν τοπικές συνέπειες στην πρόσβαση σε οπτικές ίνες, στη σταθερή τηλεφωνία και στην κινητή τηλεφωνία.

Υπό την εποπτεία μου, το Κέντρο Αμυντικών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών συνεργάζεται με τους φορείς μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι επικοινωνίες και οι υπηρεσίες.

Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες και ανεύθυνες πράξεις.

Ευχαριστώ τις ομάδες που κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί για την εκτέλεση των επισκευών και την αποκατάσταση της λειτουργίας των κατεστραμμένων περιοχών».

Μάλιστα, και ο λογαριασμός του Free Pro στο μέσα ενημέρωσης, του επαγγελματικού κλάδου του παρόχου Free, ανέφερε σήμερα το πρωί πως «από τις 2:15 σήμερα το πρωί το εθνικό μας δίκτυο παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση».

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που τις τελευταίες μέρες γίνεται οργανωμένο χτύπημα, καθώς και την Πέμπτη(25/7) και την Παρασκευή (26/7), λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης μια σειρά πράξεων δολιοφθοράς διαπράχθηκαν στις γραμμές, καθώς καλώδια οπτικών ινών είχαν κοπεί και πυρποληθεί σε διάφορα στρατηγικά σημεία σηματοδότησης.

Επίσης, ένας ακροαριστερός ακτιβιστής συνελήφθη την Κυριακή σε χώρο της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF) στο Σεν-Μαριτίμ στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο άνδρας είχε στο όχημά του «κλειδιά πρόσβασης στις τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF, πένσες κοπής, ένα σετ κλειδιών γενικής χρήσης, καθώς και βιβλιογραφία που σχετίζεται με την άκρα αριστερά», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Ρουέν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι πλέον δημιουργείται ένα μοτίβο ενεργειών με στόχο το σαμποτάζ του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, με την τριπλέτα να συμπληρώνεται γιατί προ ημερών υπήρξε ένα ακόμα μπλοκάρισμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, που στόχο είχε και αυτό να αποδιοργανώσει τελείως τα δρομολόγια και να χαλάσει την μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού. Πάντους η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς δεν αποκλείετε να έχουμε ξανά κάποιο “απρόοπτο”.//ΑΒ.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ