Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και στο ERTεcho

by admin
5 views

Με ειδικές εκπομπές, αποκλειστικές μεταδόσεις μεγάλων συναυλιών και μουσικά αφιερώματα, τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Γεμάτη μουσικές περιπέτειες είναι η Ευρωπαϊκή ΗΜέρα Μουσικής στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, το Δεύτερο δίνει τα μικρόφωνα σε επιλεγμένους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού, που θα κάνουν τις δικές τους εκπομπές, παρουσιάζοντας τα τραγούδια που τους ενέπνευσαν και καθόρισαν τους δικούς τους προσωπικούς δρόμους.

Στις 09:00-10:00, η Μικαέλα Θεοφίλου φιλοξενεί τη μουσικό και ερμηνεύτρια Καλλιόπη Μητροπούλου, που απολαμβάνουμε στην «Ανισόπεδη disco» παρέα με τον Pan Pan.

Από τις 11:00 ώς τις 12:00 το μεσημέρι, το… «Κορίτσι με το ρύζι», δηλαδή η Irini Qn θα μοιραστεί τα μικρόφωνα με την Άντρη Βασιλειάδου και τη Μαρία Κοζάκου. Στις 16:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει τη μουσική διαδρομή των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Το απόγευμα στις 18:00 η Ελένη Γιαννοπούλου φιλοξενεί τη χαρισματική Νεφέλη Φασούλη και στις 19:00-20:00 συναντά το Παιδί Τραύμα, από τους πιο ενδιαφέροντες εκπροσώπους της σύγχρονης εναλλακτικής, underground σκηνής. Και αμέσως μετά, στις 20:00-21:00 ο Κώστας Θωμαΐδης συνομιλεί στο στούντιο του Δεύτερου με τη βιολονίστρια και τραγουδοποιό Νεφέλη Λιούτα (Nefeli Walking Undercover).

Σαν γέφυρα που ενώνει όλες τις γενιές του ελληνικού τραγουδιού, έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα η Τάνια Τσανακλίδου, σε μια χορταστική, δίωρη συνέντευξη στον Μιχάλη Γελασάκη (12:00-14:00).

Το εορταστικό πρόγραμμα της μέρας στο Δεύτερο θα ολοκληρωθεί με έναν από τους θεμελιωτές του ελληνικού τραγουδιού. Λίγο μετά τις 21:00 ακούστε, σε απευθείας μετάδοση από το CT Garden, τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη. «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Φραγκοσυριανή», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Τα ζηλιάρικά σου μάτια», «Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Νόστιμο τρελό μικρό μου», «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια», «Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Έλα να πάμε εκεί που λες», «Αντιλαλούν οι φυλακές» και πολλά άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα, με την περιγραφή του Σιδερή Πρίντεζη.

 Τρίτο Πρόγραμμα 90.9

Το Τρίτο Πρόγραμμα συμμετέχοντας στον καθιερωμένο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 21:00, θα μεταδώσει απευθείας από το Ηρώδειο  την επετειακή συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού της διευθυντή Μιχάλη Οικονόμου θα ερμηνεύσει τέσσερα αριστουργήματα, έργα –σταθμοί του κλασικού ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα ανοίγει με την «Εορταστική Ουβερτούρα» σε λα μείζονα, έργο 96 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Ακολουθεί το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο,  έργο 21 του Φρεντερίκ Σοπέν.

Σολίστ ο νεαρός πολυβραβευμένος  Ελισέι Μισίν (Elisey Mysin) από τη Ρωσία, το παιδί –θαύμα του πιάνου, που φέτος υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η Εισαγωγή- Φαντασία, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι.

Το πρόγραμμα κλείνει με τους «Πολοβτσιανούς  Χορούς» από την επική όπερα «Πρίγκηπας Ιγκόρ» του Αλεξάντρ Μποροντίν, στην ενορχήστρωση του Νικολάι Ρίμσκι- Κόρσακοφ.

Συμπράττουν η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων

Διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Μιχάλης Παπαπέτρου

Διδασκαλία Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής

Τη συναυλία παρουσιάζει για το Τρίτο Πρόγραμμα η ραδιοφωνική παραγωγός Αλεξάνδρα Γιαλίνη.

Ηχοληψία για τα Μουσικά Σύνολα: Νίκος Θεοδωρακόπουλος,  Βασίλης Χανιώτης, Κωστής Γιαννακόπουλος

Ηχοληψία για το Τρίτο Πρόγραμμα: Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Kosmos 93.6

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 14:00, τo «Urban –Live- Sounds», σε παραγωγή και παρουσίαση από τον Μιχάλη Καμάκα, επιστρέφει on air με ένα ειδικό επεισόδιο αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα και με πρόσφατη δισκογραφική δουλειά (Youth ValleyTony BluebirdFLBudgerigar) έρχονται στο στούντιο της ΕΡΤ για να μιλήσουν αλλά και να διασκευάσουν ζωντανά, φέρνοντας πιο κοντά στον δικό τους μουσικό κόσμο, τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν υπάρξει τα δικά τους «καλλιτεχνικά είδωλα». Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Παύλο Παυλίδη και από τους Mikro στους Smiths.

Στις 16:00, ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Francoise Hardy μέσα από ηχητικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις που η Francoise Hardy έδωσε στη διάρκεια της καριέρας της. Το ηχητικό υλικό παρουσιάζεται αποκλειστικά για την Ελλάδα σε συνεργασία με το δίκτυο της EBU.

Στις 20:00, ο Πέτρος Αδάμ παρουσιάζει τα πιο σημαντικά live albums που ηχογραφήθηκαν ποτέ. Συναυλίες από τα μέσα τις δεκαετίας του 60’ μέχρι και τις μέρες μας που έμειναν στην ιστορία της μουσικής -ίσως και πέραν αυτής: To live από το Monterey Pop Festival, το φεστιβάλ του Woodstock στη Νέα Υόρκη το 1969, στιγμές από το Live Aid και από την συναυλία για την απελευθέρωση του Nelson Mandela στο Wembley Stadium, τον Bruce Springsteen να ανακοινώνει το Amnesty International Tour από τη Σουηδία το 1988 και να τραγουδάει Bob Marley, τον Sir Paul McCartney από το Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, στην πιο συναισθηματική του συναυλία λίγους μήνες μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, τον Billie Joel με τον Tony Bennett μπροστά σε 200.000 θεατές και πολλές ζωντανές στιγμές – εκπλήξεις.

 ERTecho

Με τρεις συναυλίες «έκπληξη», σε συνεργασία με τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και το δίκτυο της EBU, συμμετέχει το ERTechoη πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΤ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Οι συναυλίες θα είναι αναρτημένες στην ενότητα «Μη Χάσετε» και θα είναι διαθέσιμες για 30 ημέρες.

Επίσης, «Μη χάσετε» τα podcast και τις ειδικές ηχογραφήσεις από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ