Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ζήτημα ανασύνθεσης στο κόμμα θέτουν τα στελέχη του

by admin
0 views

Ικανοποίηση χωρίς… πλατιά χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Για την Κουμουνδούρου και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση και μείωσε την απόσταση από το κυβερνών κόμμα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ωστόσο δεν έφτασε τον πήχη του 20% που είχε θέσει ο πρόεδρός του, ενώ μειώθηκε η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στις δύο μονάδες. 

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ από τις χθεσινές κάλπες της 9ης Ιουνίου, πέτυχε να «κοπεί», όπως τονίζουν από το κόμμα ο… βήχας του 41%. Δεύτερον, να μειώσει τη διαφορά σχεδόν 10 μονάδες από το κυβερνών κόμμα. Τρίτον, να κρατήσει δυνάμεις με το ποσοστό που πέτυχε σχεδόν 15%. Λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες, τα μονοψήφια στις δημοσκοπήσεις που κατέγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες και τις δύο διασπάσεις.

Σημειώνουν επίσης το αρνητικό αποτέλεσμα που κατέγραψε η Νέα Αριστερά και επιμένουν και θα επιμείνουν σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα της επιστροφής των 11 εδρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πέτυχε να καταγράψει ένα ποσοστό κοντά στο 20% που ήταν και ο στόχος από την πλευρά της ηγεσίας και θα δημιουργούσε μια διαφορετική δυναμική.

Επίσης, ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει στα χέρια του μια λευκή επιταγή για να μπορέσει να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση σε κινήσεις εντός κόμματος, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κ. Κασσελάκη.

Μετά το αποτέλεσμα οι σχεδιασμοί του Στ. Κασσελάκη, θα φανούν στο καταστατικό συνέδριο. Εκεί θα φανούν οι προθέσεις της ηγεσίας για το ποιες και πόσο βαθιές μπορεί να είναι οι δομικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο κόμμα και στη συνέχεια η κατάθεση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, η οποία, όπως είπε χθες ο ίδιος ο κ. Κασελάκης, θα χτιστεί κατά τη διάρκεια της τριετίας και μέχρι τις εθνικές κάλπες.

Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιες παρεμβάσεις όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Αντώνης Κοτσακάς, προτείνουν τη συγκρότηση ενός οργάνου με τη συμμετοχή εκπροσώπησης όλων των δυνάμεων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα εκκινήσει τον διάλογο, επικεντρωμένο, όπως λένε, στην προγραμματική θεματική για τη διαμόρφωση μιας μίνιμουμ συμφωνίας του χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ