Η επιστήμη στο τένις… (video)

by admin
1 views

Η διάκριση σε Ολυμπιακό τουρνουά σαφώς και δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση. Πόσο δε μάλλον στο τένις,  εκεί όπου συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες,  σε προετοιμασία για τα ματς.  Μέρος αυτής της προετοιμασίας αποτελεί το “πλέξιμο” της ρακέτας, όσο και αν φαίνεται απλή και τετριμμένη υπόθεση.  Το πλέξιμο λοιπόν μόνο στην τύχη δεν γίνεται.  Κάθε αθλητής έχει δικά του στάνταρ,  τις δικές του απαιτήσεις και ανάγκες. 

Ο τρόπος παιχνιδιού του,  η αίσθηση της ρακέτας στο χέρι,  η επιφάνεια στην οποία αγωνίζεται,  είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία εκείνα που θα καθαρίζουν το “πλέξιμο “. Για τον λόγο αυτό στο Roland Garros έχει στηθεί ένα ειδικό εργαστήριο όπου αποκλειστική του δουλειά είναι να προετοιμάσει τις ρακέτες για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Εξειδικευμένο προσωπικό επιμελείται με απόλυτη αφοσίωση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις “απαιτήσεις ” των αθλητών, ώστε να κάνει πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό το παιχνίδι τους.  Η κάμερα του ertsports.gr ήταν εκεί για να καταγράψει τον τρόπο δουλειάς τους.

Αποστολή Παρίσι: Αποστόλης Τριανταφύλλου 

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ