Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση

by admin
1 views

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο ζήτησε σήμερα άμεση αποκλιμάκωση καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στα λιβανοϊσραηλινά σύνορα, αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε τις σφοδρότερες αεροπορικές του επιθέσεις εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που ξεκίνησε η σύγκρουση με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε χθες ότι είχε πλήξει εκατοντάδες συστήματα εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ, σε αυτό που πηγές ασφαλείας στον Λίβανο δήλωσαν ότι ήταν η σφοδρότερη τέτοια επίθεση από την έναρξη των εχθροπραξιών τον περασμένο Οκτώβριο.

Έχοντας πυροδοτηθεί από τον πόλεμο στη Γάζα, η σύγκρουση εντάθηκε σημαντικά αυτή την εβδομάδα, με τη Χεζμπολάχ να υφίσταται πρωτοφανή επίθεση όταν βομβητές και ασύρματοι που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες.

Η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL στον νότιο Λίβανο δήλωσε σήμερα το πρωί (20/9) ότι τις προηγούμενες 12 ώρες κατέγραψε «ισχυρή εντατικοποίηση των εχθροπραξιών κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής» και σε όλη την περιοχή των επιχειρήσεών της.

«Ανησυχούμε με την αυξημένη κλιμάκωση κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής και καλούμε άμεσα όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέα Τενέντι στο Reuters, αναφερόμενος στη γραμμή που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σήμερα έπληξαν τουλάχιστον τρία χωριά στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας στον Λίβανο και τον τηλεοπτικό σταθμό al-Manar της Χεζμπολάχ, που μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνεται σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό σε ένα από τα σημεία των επιθέσεων. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι μαχητές της είχαν εκτοξεύσει κατευθυνόμενο πύραυλο κατά θέσης ισραηλινών στρατευμάτων στη Μετούλα, μια ισραηλινή πόλη στα σύνορα που τον περασμένο χρόνο έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο της λιβανέζικής οργάνωσης.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι στους κατοίκους αρκετών πόλεων στο βόρειο Ισραήλ δόθηκαν οδηγίες από τη Συνοριακή Διοίκηση του στρατού να παραμείνουν κοντά στα καταφύγιά τους.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σήμερα σε άρση της εντολής που περιορίζει τις μετακινήσεις και τις μεγάλες συναθροίσεις, την οποία εξέδωσε χθες βράδυ για μια σειρά κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ και τα Υψίπεδα του Γκολάν. Οι περιορισμοί είχαν ανακοινωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων.

Πηγές ασφαλείας στον Λίβανο δήλωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στους σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ισραηλινές δυνάμεις χθες. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν επρόκειτο για μέλη της Χεζμπολάχ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ