Η Εθνική δεν άντεξε και το όνειρό της… έσβησε

by admin
1 views

Η επιθετική δυστοκία στέρησε από την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Παρά την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 9-6 στον προημιτελικό από την Αυστραλία και θα αρκεστεί στα παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (8/8), όταν θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας. Η νικήτρια του ίδιου ματς θα είναι αντίπαλος των «στίνγκερς», που επιστρέφουν μετά το 2012 στην τετράδα.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός ήταν ιδιαιτέρως χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Ακόμα και οι φάσεις που δημιουργούσαν οι δύο ομάδες δεν έφερναν αποτέλεσμα, είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω αποκρούσεων. Εν τέλει η λύση ήρθε από εκτέλεση πέναλτι της Γουίλιαμς, με το σκορ να ανοίγει. Έτσι έκλεισε και η πρώτη περίοδο, με τις Αυστραλές να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί, μιας και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών έκαναν το 3-0. Η συγκεκριμένη εξέλιξη… θορύβησε τις παίκτριες της Καμμένου, που απάντησαν με εμφατικό τρόπο. Μέσα σε τρία λεπτά πέτυχαν ισάριθμα τέρματα με τις Μυριοκεφαλιτάκη, Γιαννοπούλου και Ξενάκη. Το ημίχρονο έληξε στο 4-3 με… buzzer-beater της Άντριους.

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, οι Αυστραλές απάντησαν με το… ίδιο νόμισμα, μιας κι έφτασαν σε δικό τους σερί 3-0 για να κάνουν το 6-3. Η Ελευθεριάδου σκόραρε 12″ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, για το 6-4 που κρατούσε την Εθνική στη διεκδίκηση. Ωστόσο, η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να έρθει το 7-4 από την Χάλιγκαν. Τρία λεπτά πριν το τέλος έγινε το 8-4 από την Γουίλιαμς, με το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά να έχει κριθεί. Νίνου και Ξενάκη μείωσαν στο 31′, όμως το τελειωτικό χτύπημα ξανά με τη Γουίλιαμς για το 9-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 6-4, 9-6

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπεκ Ρίπον): Παλμ, Γκόφερς, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Α. Αντριους 2, Σ. Αντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερνς, Τζάκοβιτς, Λόνγκμαν

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ