Η… διπλή πρόκληση του Μουσέτι απέναντι στον Τζόκοβιτς (video)

by admin
6 views

Ο Λορένζο Μουσέτι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του τρέχοντος Wimbledon.

Έχοντας κλείσει τα 22 του χρόνια, ο Ιταλός που ξεκίνησε την καριέρα του το 2020 ως ένα τρομερά υποσχόμενο ταλέντο, που κυριαρχούσε στις μικρές ηλικίες, έχει καταφέρει να φτάσει για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam.

Ένας παίκτης για τον οποίο το χώμα έμοιαζε να αποτελεί με διαφορά την καλύτερή του επιφάνεια, σημειώνει εκπληκτικές πορείες στα τουρνουά που έχει δώσει στο γρασίδι (Στουτγκάρδη-ημιτελικός, Λονδίνο-τελικός) και το Wimbledon ήρθε να τον απογειώσει.

Φυσικά, έχει δεχθεί με ευχαρίστηση και τη συγκυρία ενός τρομερά ευνοϊκού ταμπλό, με τον Φριτζ στον προημιτελικό να αποτελεί μακράν τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει, πραγματοποιώντας ομολογουμένως μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντί του.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο αφορά τις αναμετρήσεις του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίες ιδιαίτερα στα Grand Slam, αποκτούν αρκετά παράξενη εξέλιξη.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, στο Roland Garros του 2021, ένα παιχνίδι στο οποίο ο Τζόκοβιτς έφερε τον Μουσέτι σε σημείο να εγκαταλείψει από την απόγνωσή του.

Στο παιχνίδι εκείνο ο 19χρονος τότε Μουσέτι είχε κατακτήσει τα δύο πρώτα, συγκλονιστικά σετ και έδειχνε έτοιμος για μια ιστορική έκπληξη.

Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς μεταμορφώθηκε όπως τόσες φορές έχει κάνει, κατέκτησε τα 16 από τα 17 επόμενα games, και ο Μουσέτι αποσύρθηκε όντας πίσω με 4-0 στο πέμπτο σετ.

Όπως παραδέχθηκε ο Ιταλός, δεν έφυγε από το ματς λόγω τραυματισμού, αλλά επειδή ένιωθε πως αδυνατούσε να κερδίσει πόντο.

Η νίκη αυτή αποτελεί, αν και ξεχασμένη από πολλούς, είχε τεράστια σημασία για τον Τζόκοβιτς, καθώς άνοιξε το δρόμο για έναν τίτλο, που για διάφορους λόγους, είναι εκ των σημαντικότερων της καριέρας του.

Μετά από τέσσερις ακόμη φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε διάφορα τουρνουά του tour (τρεις νίκες ο Τζόκοβιτς, μία ο Μουσέτι) συναντήθηκαν ξανά στο φετινό Roland Garros.

Για άλλη μια φορά, ο Μουσέτι παίζοντας φανταστικό τένις βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Τζόκοβιτς τον “κατάπιε” στη συνέχεια, κατακτώντας με 6-3 και 6-0 τα δύο τελευταία σετ.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως ενώ ο Μουσέτι βγάζει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Τζόκοβιτς, ξεδιπλώνοντας όλο του το ταλέντο, δυσκολεύεται πολύ στη γενικότερη διαχείριση των μεταξύ τους αγώνων.

Στο Wimbledon τα πράγματα δεν αποκλείεται να είναι ακόμη δυσκολότερα για τον 22χρονο, που θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις επί υπερβάσεων για να στερήσει από τον Σέρβο “θρύλο” την παρουσία του σε έναν συνηθισμένο για αυτόν τελικό.//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ