Η Γαλλία “έδειρε” τον Καναδά και πέρασε στους “4”

by admin
2 views

Κορυφαίοι για την Γαλλία ήταν ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Αϊζάια Κορνινιέ με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο άνθρωπος των κρίσιμων στιγμών για τους “τρικολόρ” ήταν ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος ναι μεν σκόραρε 15 πόντους, όμως οι 8 εξ’ αυτών σημειώθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης.

Για τον Καναδά

Η ομάδα του Βενσάν Κολε ήταν εντυπωσιακή στην άμυνα και είχε περάσει χειροπέδες στους παίκτες του Τζόρντι Φερνάντζε, οι οποίοι είχαν χάσει το μυαλό τους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, παίζοντας μπάσκετ ΝΒΑ. Με άλλα λόγια ο Γκίλτζιους Αλεξάντερ και ο Τζαμάλ Μάρεϊ, πήραν πολλά “σκοτωμένα” σουτ, δεν έβρισκαν στόχο και όλη η επίθεση του Καναδά είχε βραχυκυκλώσει σε μεγάλο βαθμό. Η Γαλλία από τη μεριά της είδε τον Κορντινιέ να παίζει με περίσσια ενέργεια, με τον γκαρντ της Μπολόνια να είναι εξαιρετικός με 13 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Ματίας Λεσόρ με 10 πόντους. Ο Μπατούμ μπορεί να μην είχε σημειώσει πόντο, όμως στα μετόπισθεν κάλυπτε τα πάντα και μόνο τυχαίο δεν είναι, πως στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε 17: 45. Το 45-29 έδινε μία καλή διαφορά στους οικοδεσπότες, όμως το παιχνίδι είχε πολύ μέλλον μπροστά του.

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρά τα πολλά φάουλ, που έκαναν στους Γάλλους έμειναν κοντά στο σκορ, χάρη στον επιθετικό οίστρο του Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Είχε βοήθεια κι από το Αρ Τζέι Μπάρτε, όμως οι Γάλλοι χτυπούσαν κοντά στο καλάθι, η διαφορά παρέμενε διψήφια. Οι Γιαμπουσέλε και Κορντινιέ συνέχισαν να είναι οι ηγέτες του Κολέ, ενώ ο Λεσόρ, με το δυναμικό του παιχνίδι, έπαιρνε ριμπάουντ, ανανεώνοντας επιθέσεις για τη χώρα του. Το 61-50, μετά από 30 λεπτά, άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Η αναμέτρηση είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, ο Φουρνιέ ευστόχησε σε μεγάλα σουτ, με τον Κολε να τον κρατάει στο παρκέ, θέλοντας να έχει έναν παίκτη για την κρίσιμη ώρα. Ο Μπρουκς αμυντικά ήταν σταθερός, όμως στην επίθεση ήταν επιπόλαιος (1/9 εντός πεδιάς), ενώ “πληγή” ήταν και ο Τζαμάλ Μάρεϊ, με 3/14 εντός πεδιάς. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία τρία λεπτά, με τη Γαλλία να βλέπει τον Φουρνιέ να ευστοχεί σε δύο σκοτωμένα τρίποντα και ουσιαστικά να δίνει την πρόκριση στη χώρα του στην τετράδα τω Ολυμπιακώμν Αγώνων. Το τελικό 82-73 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και πλέον οι “τρικολόρ” περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Βραζιλία, για να μάθουν με ποια ομάδα θ’αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 45-29, 61-50, 82-73

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ