Η βράβευση της Αντζελίνα Τζολί από τον Κάμερον Μπέιλι για την Επίδραση της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

by admin
1 views

Ο Κάμερον Μπέιλι ( Cameron Bailey), ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του TIFF, θα παραδώσει το βραβείο TIFF Tribute Award για την Επίδραση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie). Η Τζολί είναι πολυβραβευμένη ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ανθρωπίστρια, γνωστή για το έργο της στον κινηματογράφο και την κοινωνική δράση. Το βραβείο αυτό έχει απονεμηθεί στο παρελθόν σε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Pedro Almodóvar και η Mira Nair. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει τα άτομα αυτά που συνδυάζουν τον κοινωνικό αντίκτυπο με την τέχνη του κινηματογράφου. Η απονομή θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2024, στο Fairmont Royal York Hotel, κατά τη διάρκεια των βραβείων TIFF Tribute Awards.

«Η Αντζελίνα Τζολί είναι ένα πολυτάλαντο άτομο που όχι μόνο διασκεδάζει το κοινό, αλλά και χρησιμοποιεί την επιρροή της για να προωθήσει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα», δήλωσε ο Μπέιλι. «Είναι τιμή μας να της απονείμουμε το βραβείο αυτό, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στον κινηματογράφο και την αφοσίωσή της στην κοινωνική αλλαγή».

Η Τζολί επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο μετά την επιτυχία των ταινιών της το 2017, όπως το “First They Killed My Father”, το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε, και το “The Breadwinner”, όπου ήταν η παραγωγός της ταινίας. Η νέα της ταινία “Without Blood” θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου και βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα που εξετάζει τα θέματα του πολέμου και της θεραπείας.

Η Αντζελίνα Τζολί έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε ανθρωπιστική εργασία, επικεντρωμένη στους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και έχει συμβάλει σε περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Maddox στην Καμπότζη, που εστιάζει στη διατήρηση του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Τα βραβεία TIFF Tribute Awards, που γίνονται για έκτη χρονιά, είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων του TIFF. Τα έσοδα θα υποστηρίξουν το Ταμείο Every Story Fund, που προωθεί τη διαφορετικότητα και την ένταξη στον κινηματογράφο.

Στο παρελθόν, το βραβείο αυτό έχουν λάβει και άλλοι σημαντικοί κινηματογραφιστές που έχουν διακριθεί στη διεθνή σκηνή.

Λίγα λόγια για το βιογραφικό της Αντζελίνα Τζολί

Είναι βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστή για τις ταινίες “Maleficent”, “Salt”, και “Girl, Interrupted”. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως το “First They Killed My Father” και το “Unbroken”. Είναι επίσης παραγωγός και έχει βραβευτεί με Tony για το μουσικό έργο “The Outsiders”.

Η Τζολί είναι ιδρύτρια του Atelier Jolie, μιας πλατφόρμας που ενδυναμώνει τους ανθρώπους να δημιουργούν τη δική τους μόδα. Έχει επίσης συν-συγγράψει τον οδηγό “Know Your Rights and Claim Them” για νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το tiff.net/join.

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ