Η “Βασίλισσα” ξανά στον θρόνο της… (highlights)

by admin
0 views

Μπορεί οι Βεστφαλοί να αποδείχθηκαν δύσκολο εμπόδιο στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο στο τέλος μίλησε η καρδιά των πρωταθλητών, η πιο βαριά φανέλα του κόσμου. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκαν το γκολ που άξιζαν. Στην επανάληψη οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν κι επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης. Ιδανικό “αντίο” για τον Τόνι Κρόος, που κατέκτησε το έκτο του Champions League, όπως και οι Καρβαχάλ (άνοιξε το σκορ στον τελικό), Μόντριτς και Νάτσο, ενώ τα πέντε τρόπαια έφθασε ο Κάρλο Αντσελότι. Πικρό φινάλε για τον εμβληματικό αρχηγό της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις.

Ο αγώνας


Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τη Ρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας το μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με την Ντόρτμουντ να παίζει με μεγάλη ένταση και να μην επιτρέπει στους Μαδριλένους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στον τελικό. Οι παίκτες του Τέρζιτς συνδυάστηκαν όμορφα στο 14ο λεπτό και ο Μπραντ πάτησε περιοχή, με το διαγώνιο πλασέ του απέναντι στον Κουρτουά να μη βρίσκει στόχο. Στο 21′ η γερμανική ομάδα είχε μία σπουδαία ευκαιρία, με τον Αντεγέμι να βγαίνει απέναντι στον Κουρτουά και να τον ξεπερνάει, αλλά έφυγε αρκετά πλάγια και το πλασέ του απομακρύνθηκε σωτήρια σε κόρνερ από τον Καρβαχάλ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φίλκρουγκ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι σε τετ-α-τετ, σε μία φάση που ενδεχομένως να υπήρχε οφσάιντ, ωστόσο ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία. Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική, γιατί έβρισκε κενούς χώρους, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και δεν το έκανε ούτε στο 28′, όταν ο Αντεγέμι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κουρτουά να κάνει μία δύσκολη επέμβαση και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να μην υπάρχει κάτι άλλο αξιοσημείωτο στο πρώτο 45λεπτο.

(AP Photo)

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος, καθώς η Ρεάλ παρουσιάστηκε στην επανάληψη εμφανώς βελτιωμένη σε κάθε τομέα του παιχνιδιού της. Έτσι, στο 49′ βρήκε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς, με τον Κρόος να εκτελεί απευθείας φάουλ και να προσπαθεί να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, με τον Κόμπελ να αποκρούει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Καρβαχάλ απείλησε με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η Ντόρτμουντ απάντησε στο 63′ με κεφαλιά του Φίλκρουγκ, ωστόσο ο Κουρτουά ήταν και πάλι εκεί, για να διώξει τον κίνδυνο. Οι Βεστφαλοί άξιζαν να πετύχουν ένα γκολ, δεν το βρήκαν και επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς η Ρεάλ τους τιμώρησε και άνοιξε αυτή το σκορ. Ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Καρβαχάλ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, για να νικήσει τον Κόμπελ και να κάνει το 1-0 για τους Μαδριλένους στο 74′. Εννέα λεπτά μετά, η “Βασίλισσα” βρήκε και δεύτερο γκολ και “κλείδωσε” τη νίκη. Ο Μπέλιγχαμ έβγαλε σε θέση βολής τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος επιθετικός εκτέλεσε τον Κόμπελ με πλασέ εντός περιοχής για να κάνει το 2-0 στο 83′. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά. Η Ντόρτμουντ βρήκε δίχτυα με τον Φίλκρουγκ στο 88′, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

ΓΚΟΛ: 74′ Καρβαχάλ, 83′ Βινίσιους
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Σλότερμπεκ, 43′ Ζάμπιτσερ, 79′ Χούμελς – 35′ Βινίσιους
ΔΟΚΑΡΙ: 23′ Φίλκρουγκ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (80′ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο (87′ Μπινόε-Γκίτενς), Μπραντ (80′ Αλέ), Αντεγέμι (72′ Ρόις), Φίλκρουγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (85′ Χοσελού), Ροντρίγκο (90’+1′ Μιλιτάο), Βινίσιους (90’+4′ Βάθκεθ).

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ