Η “Βασίλισσα” ξανά στον θρόνο της…

by admin
0 views

Μπορεί οι Βεστφαλοί να αποδείχθηκαν δύσκολο εμπόδιο στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο στο τέλος μίλησε η καρδιά των πρωταθλητών, η πιο βαριά φανέλα του κόσμου. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκαν το γκολ που άξιζαν. Στην επανάληψη οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν κι επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης. Ιδανικό “αντίο” για τον Τόνι Κρόος, που κατέκτησε το έκτο Champions League, όπως και οι Καρβαχάλ (άνοιξε το σκορ στον τελικό), Μόντριτς και Νάτσο, ενώ τα πέντε τρόπαια έφθασε ο Κάρλο Αντσελότι. Πικρό φινάλε για τον εμβληματικό αρχηγό της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις.

Ο αγώνας

Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τη Ρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας το μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με την Ντόρτμουντ να παίζει με μεγάλη ένταση και να μην επιτρέπει στους Μαδριλένους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στον τελικό. Οι παίκτες του Τέρζιτς συνδυάστηκαν όμορφα στο 14ο λεπτό και ο Μπραντ πάτησε περιοχή, με το διαγώνιο πλασέ του απέναντι στον Κουρτουά να μη βρίσκει στόχο. Στο 21′ η γερμανική ομάδα είχε μία σπουδαία ευκαιρία, με τον Αντεγέμι να βγαίνει απέναντι στον Κουρτουά και να τον ξεπερνάει, αλλά έφυγε αρκετά πλάγια και το πλασέ του απομακρύνθηκε σωτήρια σε κόρνερ από τον Καρβαχάλ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φίλκρουγκ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι σε τετ-α-τετ, σε μία φάση που ενδεχομένως να υπήρχε οφσάιντ, ωστόσο ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία. Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική, γιατί έβρισκε κενούς χώρους, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και δεν το έκανε ούτε στο 28′, όταν ο Αντεγέμι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κουρτουά να κάνει μία δύσκολη επέμβαση και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να μην υπάρχει κάτι άλλο αξιοσημείωτο στο πρώτο 45λεπτο.

ΓΚΟΛ: 74′ Καρβαχάλ, 83′ Βινίσιους
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Σλότερμπεκ, 43′ Ζάμπιτσερ, 79′ Χούμελς – 35′ Βινίσιους
ΔΟΚΑΡΙ: 23′ Φίλκρουγκ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (80′ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ (80′ Αλέ), Αντεγέμι (72′ Ρόις), Φίλκρουγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ