Η. Βασίλειο: Η ομιλία του βασιλιά Καρόλου – Τα 35 νομοσχέδια των εργατικών

by admin
7 views

Είναι η πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που το Εργατικό Κόμμα θα ορίσει την ατζέντα για τη νέα κυβέρνηση. Όταν ο βασιλιάς Κάρολος διαβάσει την ομιλία στη Βουλή των Λόρδων για την κρατική έναρξη του κοινοβουλίου στη 11.25 μ.μ, η στιγμή αυτή θα αποτελέσει το «θεμέλιο» για την αποστολή του Κιερ Σταρμερ να «ανοικοδομήσει τη Βρετανία».

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η δημιουργία πλούτου και η οικονομική ανάπτυξη θα είναι οι κύριες προτεραιότητές του όταν το πρώτο πρόγραμμα της κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος, από τον Νοέμβριο του 2009, παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Επίσης, έχει υποσχεθεί να «πάρει τον έλεγχο πίσω» της χώρας και να «θέσει τα θεμέλια της πραγματικής αλλαγής» που, όπως λέει, οι άνθρωποι επιθυμούν απεγνωσμένα.

Νομοσχέδιο ΑΙ

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ αναμένεται να εισάγει ένα νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη, ένα από τα 35 νομοσχέδια που θα περιλαμβάνονται στην ομιλία του Βασιλιά και θα επιδιώξει να ενισχύσει τις νομικές διασφαλίσεις γύρω από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ομιλία του βασιλιά Καρόλου

Τα σημεία της ομιλίας του βασιλιά αφορούν στην Εθνικοποίηση υπηρεσιών σιδηροδρόμων για αύξηση αποδοτικότητας και αξιοπιστίας, Ταχύτερες και απλοποιημένες διαδικασίες σχεδιασμού για κατασκευή περισσότερων σπιτιών και υποδομών. Επίσης στοχεύουν στην ενίσχυση της τοπικής αυτονομίας μέσω του Νόμου Αποκέντρωσης της Αγγλίας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές κοινότητες.

Η Κρατική Έναρξη του Κοινοβουλίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους και είναι η μόνη τακτική περίσταση όπου ο Κυρίαρχος, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων συναντώνται, φέρνοντας μαζί τα τρία μέρη του Κοινοβουλίου.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ