Η Αψίδα του Κωνσταντίνου και το μετρό της Ρώμης επλήγησαν από πρωτοφανή καταιγίδα

by admin
2 views

Η Αψίδα του Κωνσταντίνου, που χτίστηκε δίπλα στο Κολοσσαίο, και το μετρό της Ρώμης, με πολλούς σταθμούς κλειστούς για εργασίες επισκευής, υπέστησαν ζημιές από την πρωτοφανή ισχυρή καταιγίδα που συγκλόνισε το κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Tην Τρίτη έπεσαν πάνω από 80 χιλιοστά βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο σε μόλις μία ώρα, όσο και σε έναν φθινοπωρινό μήνα, με ριπές ανέμου 90 χιλιομέτρων, ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κεραυνός ήταν η αιτία της ζημιάς στην Αψίδα του Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να πέσουν θραύσματα του λαϊκού θριαμβευτικού μνημείου που είχε ανεγερθεί το έτος 315 για να τιμήσει τη νίκη του.

Η Αψίδα του Κωνσταντίνου και το μετρό της Ρώμης επλήγησαν από πρωτοφανή καταιγίδα
AP Photo/Andrew Medichini

Οι τεχνικοί του Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου θα αξιολογήσουν τη ζημιά το συντομότερο, καθώς ξεκίνησε αμέσως μετά τον κεραυνό επιχείρηση που επέτρεψε την ανάκτηση και προστασία όλων των πεσμένων θραυσμάτων, εξήγησε η υπηρεσία. Μόλις πριν από δύο ημέρες είχαν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης στη νότια πρόσοψη της αψίδας.

Επιπλέον, το μετρό της Ρώμης είναι μερικώς κλειστό, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής σε επιφάνειες και συστήματα σε ορισμένους σταθμούς που πλημμύρισαν από τη βροχή, η οποία προκάλεσε την προσωρινή μη διαθεσιμότητα ορισμένων υπηρεσιών.

Οι τεχνικοί της Atac, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην ιταλική πρωτεύουσα, εργάζονται από για να στεγνώσουν και να αποκαταστήσουν τις περιοχές του σταθμού όπου εισέβαλε το νερό που έφτανε στις αποβάθρες σε ορισμένα τμήματα. Η κυκλοφορία του τρένου γίνεται σε όλη τη γραμμή, αλλά για μεγαλύτερη προστασία το κεντρικό τμήμα έχει ενισχυθεί και με λεωφορείο, σύμφωνα με την Atac.

«Το γεγονός που έπληξε τη Ρώμη είναι άνευ προηγουμένου, γιατί ήταν πολύ ισχυρό και συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε ορισμένες περιοχές της πόλης, ξεκινώντας από το ιστορικό κέντρο», δήλωσε ο δήμαρχος Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι.

Ο Γκουαλτιέρι εξήγησε ότι η καταιγίδα, που προκάλεσε κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων, ανάγκασε «περισσότερες από 400 παρεμβάσεις να γιλνουν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά για να βοηθηθούν οι πολίτες και η κυκλοφορία» και η ζημιά ελαχιστοποιήθηκε «από το σχέδιο προσαρμογής του κλίματος και τις πολυάριθμες ενέργειες που έχει εντοπίσει και εφαρμόσει».

«Είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ο αντίκτυπός της στη ζωή μας είναι πλέον αναπόφευκτα για όλους. Το αντιμετωπίζουμε σοβαρά και αποφασιστικά, ξεκινώντας με το σχέδιο μας για την προσαρμογή του κλίματος» και «είναι καλό που αναπτύσσεται μια γενικευμένη συνείδηση ​​ότι τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο», πρόσθεσε.

Πηγή: Agencia EFE
Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ