Η ατζέντα της Κυριακής – www.ertsports.gr

by admin
1 views

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν είναι γεγονός, με την 6η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος να επιφυλάσσει σπουδαία ματς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αυλαία ανοίγει με την αναμέτρηση ΟΦΗ – Παναιτωλικός στις 17:00. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την κορυφή, μένοντας αήττητοι στα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι δύο ομάδες, κοντραρίστηκαν πριν λίγες μέρες για το Κύπελλο, με το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα να επικρατεί με 2-1. Στις 16:00 στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες μετρούν τρία ματς χωρίς νίκη και δύο σερί ήττες απέναντι σε Άρη και Λιόν. Σε τρομερή κατάσταση η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία προέρχεται από τρεις νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στις 20:30 στη Τούμπα, λαμβάνει χώρα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Άρη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μόνη πρώτη με 13 βαθμούς, ενώ εκείνη του Άκη Μάντζιου στην 6η με 8, αλλά έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό. Η αυλαία πέφτει στην “OPAP Arena” με το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν το τρίποντο για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Τόσο η ομάδα του Αλμέιδα, όσο και αυτή του Αλόνσο, δεν θέλουν να χάσουν πολύτιμο έδαφος και να δουν την διαφορά τους από την κορυφή να αυξάνεται.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 12:00 το παιχνίδι της ημέρας, με τον Πανιώνιο να φιλοξενεί τα Χανιά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Στις 15:00 διεξάγονται τέσσερα παιχνίδια. ΑΕΛ – Διαγόρας, Καβάλα – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Μακεδονικός – Καμπανιακός και Παναχαϊκή – Αστέρας Τρίπολης Β’. Η αυλαία της ημέρας πέφτει στο Αιγάλεω, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα θ’ αντιμετωπίσει την Κηφισιά που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις νίκες απέναντι σε Παναργειακό και Λαμία.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Δεύτερη αγωνιστική και στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας με τον κύριο όγκο των αναμετρήσεων να έχει σέντρα στις 16:00. Στις 11:00 παίζουν Ανθούπολη – Ζάκυνθος και Μύκονος – Πανναυπλιακός, στις 12:00 Απόλλων Ευπαλίου – ΑΕΡ Αφάντου, στις 13:00 Κόρινθος – Ελλάς Σύρου και στις 14:00 Αιγέας Πλωμαρίου – ΑΟ Μιλτιάδης. Στις 14:30 διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αστέρας Πετρίτη και Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΑΓΓΛΙΑΣ: “Φτωχό” το σημερινό πρόγραμμα στην Αγγλία, αφού οι περισσότερες αναμετρήσεις έλαβαν χώρα χθες (28/09). Ωστόσο, υπάρχει ματσάρα στο Μάντσεστερ, με την ομάδα του Τεν Χαγκ να κοντράρεται με την Τότεναμ στις 18:30. Η Μάντσεστερ προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Τβέντε και θέλει τη νίκη προκειμένου να μειώσει στους 5 βαθμούς την απόσταση της από την κορυφή. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα “σπιρούνια” τα οποία στην πρεμιέρα τους στο Europa League επικράτησαν με 3-0 της Καραμπάγκ, παρόλο που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 8′. Στις 16:00 παίζουν Ίπσουιτς – Άστον Βίλα.

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το μενού στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στις 16:00 η Χόλσταϊν Κίελ αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκούρτης, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν το τρίποντο για να σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την πρώτη της νίκη ψάχνει η ομάδα του Ραπ. Στις 18:30 κοντράρονται Χόφενχαϊμ με Βέρντερ Βρέμης. Στους τρεις βαθμούς οι γηπεδούχοι, στους πέντε οι φιλοξενούμενοι μετά τις πρώτες αγωνιστικές.

ΛΑ ΛΙΓΚΑ: Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το ισπανικό πρωτάθλημα. Όλα τα φώτα, είναι στραμμένα στην Μαδρίτη εκεί όπου διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ. Αμφότερες, μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα, έχουν… όρεξη, αφού μπορούν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, είναι στην 3η θέση με 15 βαθμούς, ενώ αυτή του Κάρλο Αντσελότι στην 2η με 17. Η Ατλέτικο έχει να ηττηθεί από την Ρεάλ σε κανονική διάρκεια, από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2022. Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας παίζουν: Στις 15:00 Θέλτα – Χιρόνα, στις 17:15 Μπιλμπάο – Σεβίλλη και 19:30 Ρεάλ Μπέτις – Εσπανιόλ.

ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ: Το σημερινό πρόγραμμα της Serie A περιλαμβάνει 5 παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής. Η αυλαία ανοίγει με την αναμέτρηση Τορίνο – Λέτσε, η οποία έχει σέντρα στις 13:30. Λίγη ώρα αργότερα, στις 16:00 παίζουν Κόμο – Βερόνα και Ρόμα – Βενέτσια. Στις 19:00 η Έμπολι φιλοξενεί την Φιορεντίνα, με τους γηπεδούχους να θέλουν να δώσουν συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και να σκαρφαλώσουν με νίκη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, “πιάνοντας” την Γιουβέντους. Το μενού κλείνει με την αναμέτρηση Νάπολι – Μόντσα στις 21:45.

ΣΑΜΠΙΟΝΑ: Για την 6η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, διεξάγονται σήμερα τέσσερις αναμετρήσεις. Στις 16:00 η Τουλούζ αντιμετωπίζει την Λιόν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-0 για την League Phase του Europa League. Στις 18:00 κοντράρονται Ανζέρ – Ρεμς και Ναντ – Σεντ Ετιέν, ενώ στο Στρασβούργο η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ, η οποία θέλει το τρίποντο για να ανέβει στην κορυφή και να ισοβαθμήσει με Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίνεται απόψε στην Ρόδο. Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους (20:30) για το Σούπερ Καπ. Αμφότεροι θέλουν το τρόπαιο για ψυχολογικούς λόγους, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Euroleague. Πιθανότατα με τις ίδιες δωδεκάδες οι μονομάχοι. Θυμίζουμε πως την περσινή σεζόν, για τον ίδιο θεσμό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε κατακτήσει τον τίτλο, επικρατώντας του “τριφυλλιού” με 75-51. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 16:45 Άρης και Περιστέρι κοντράρονται για την 3η θέση. Τα παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνική από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

ΠΟΛΟ: Οι μάχες των ελληνικών ομάδων για τα προκριματικά του EuroCup συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί στους ομίλους του EuroCup, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί με τα σημερινά παιχνίδια τους να αποτελούν τυπική διαδικασία. Τελικούς δίνουν Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος και Βουλιαγμένη. Στις 10:30 το “τριφύλλι” παίζει με την Ντουμπρόβνικ, στις 11:00 ο Απόλλων με την Σαντ Αντρέου ενώ η Βουλιαγμένη στις 11:30 με την Τζένοβα. Με την γερμανική Σπαντάου κοντράρεται ο Πανιώνιος στις 12:30, ενώ ο “Δικέφαλος του Βορρά” αντιμετωπίζει στις 13:00 την Κράνι.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ