Η Έλενα Ξυδιά μας μαθαίνει την εμπειρία του να παίζεις πιάνο από…ψηλά

by admin
1 views

Η Έλενα Ξυδιά είναι μία…”ιπτάμενη” πιανίστρια που μαζί με τον συνεργάτη και καλό της φίλο Πασχάλη Μάντη έχουν δημιουργήσει ένα πρότζεκτ, το οποίο “τρέχει” εδώ και τέσσερα χρόνια, με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ενώ φιλοδοξεί να αφήσει ένα αρχείο πίσω της, ώστε να ανατρέχει σε αυτό και στο μέλλον ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Κατάφερε να ανεβάσει το πιάνο της στην κορυφή βράχου στη Σκόπελο, εκεί όπου γυρίστηκε το Mamma Mia και η Μέριλ Στριπ τραγούδησε το “The winner takes it all”, και παίζει πιάνο από…ψηλά, δείχνοντάς μας το πώς η μουσική βοηθά στην ψυχική μας υγεία. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσιάζει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Η κα Ξυδιά ασχολείται με το πιάνο από την ηλικία των πέντε ετών, ενώ νιώθει πάρα πολύ τυχερή, διότι η μαμά της την έστρεψε στις Τέχνες από αυτήν την τόσο μικρή ηλικία, βοηθώντας την να πειραματιστεί και σε άλλες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική και το θέατρο για να δει τι την εκφράζει περισσότερο.

Η μουσική, αναφέρει, δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα της απόλυτης έκφρασης των συναισθημάτων του. Όταν έχει κανείς τη μουσική δεν μένεις ποτέ μόνος του, έχει παρέα, ενώ, όπως εξομολογείται, όταν κάθεται στο πιάνο ηρεμεί και νιώθει ευτυχισμένη.

Επόμενος σταθμός του project είναι ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη

Η Σκόπελος, το ομορφότερo νησί για τους Γάλλους- Το Mamma Mia αναβιώνει μέσα από ένα μουσικό βίντεο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ