Η Έβερτον βρίσκει επιτέλους αγοραστή

by admin
1 views

Ο μεγαλομέτοχος της Έβερτον, Moshiri, προσπαθεί να πουλήσει το μερίδιό του στην ομάδα που αγωνίζεται στην Premier League τα τελευταία χρόνια. Νωρίτερα φέτος, ο Moshiri είχε σχεδόν συμφωνήσει σε μια πώληση στην 777 Partners με έδρα το Μαϊάμι, προτού η συμφωνία καταρρεύσει, ανοίγοντας την πόρτα για άλλους μνηστήρες. Ο ιδιοκτήτης της AS Roma Friedkin φέρεται να είχε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά των Toffees πριν ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά.

Το Bloomberg News ανέφερε τώρα ότι ο Φρίντκιν και ο Μοσχίρι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών του συλλόγου, αφού ο ιδιοκτήτης της Ρόμα άλλαξε γνώμη για την εξαγορά της ομάδας. Οποιοσδήποτε νέος ιδιοκτήτης της Έβερτον θα πρέπει να επωμιστεί ένα μεγάλο ποσό χρέους, περίπου 200 εκατ. στερλίνες (266 εκατ. δολάρια/ 239 εκατ. ευρώ), από την 777 Partners. Σύμφωνα με την Athletic, το χρέος της Έβερτον είναι σήμερα σχεδόν 600 εκατομμύρια λίρες (798 εκατομμύρια ευρώ). Επιπλέον, ο σύλλογος έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 200 εκατ. λιρών από τον όμιλο Friedkin- αλλά, στο πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές.

Ο John Textor, μέτοχος της Crystal Palace, φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται να αναλάβει την Έβερτον από τον Moshiri. Ωστόσο, λόγω των κανονισμών του πρωταθλήματος που απαγορεύουν σε έναν ιδιοκτήτη να κατέχει μετοχές σε περισσότερες από μία ομάδες της Premier League, ο Textor θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του στην Πάλας προτού εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς της Έβερτον.

Οι οπαδοί των Toffees θα ελπίζουν να δουν το παρατεταμένο έπος της εξαγοράς να τελειώνει το συντομότερο δυνατό, με τον σύλλογο να έχει ήδη υποστεί κυρώσεις από την Premier League για παραβάσεις των οικονομικών κανόνων τα τελευταία χρόνια.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ