ΗΠΑ-Συνέδριο Δημοκρατικών: Η Κάμαλα Χάρις θα καλέσει τους ψηφοφόρους να χαράξουν ένα «νέο δρόμο προς τα εμπρός»

by admin
1 views

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατά την κεντρική της ομιλία θα πει στους ψηφοφόρους ότι έχουν την ευκαιρία να χαράξουν έναν «νέο δρόμο προς τα εμπρός» καθώς αποδέχεται το χρίσμα του κόμματός της στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

«Με αυτές τις εκλογές, το έθνος μας έχει μια πολύτιμη ευκαιρία να ξεπεράσει την πικρία, τον κυνισμό και τις διχαστικές μάχες του παρελθόντος», θα πει η Χάρις, σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εκστρατεία της. «Μια ευκαιρία να χαράξουμε έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Όχι ως μέλη ενός κόμματος ή μιας παράταξης, αλλά ως Αμερικανοί».

Η Καμάλα Χάρις θα δεσμευτεί ότι θα είναι «πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» την Πέμπτη, καθώς θα παραλάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο, στη μεγαλύτερη ομιλία της ζωής της.

Η 59χρονη αντιπρόεδρος θα επικεντρωθεί στην προσωπική της ιστορία και θα ορκιστεί έναν «νέο δρόμο προς τα εμπρός», καθώς θα προσεγγίζει τους ψηφοφόρους μετά από μία από τις πιο εκπληκτικές ανατροπές στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Ο ενθουσιασμός βρισκόταν σε πυρετό καθώς το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών ετοιμαζόταν να χρίσει τη Χάρις υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι με διάφορες πολιτικές απόψεις που παρακολουθούν απόψε. Και θέλω να ξέρετε: Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», επρόκειτο να πει η Χάρις, σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εκστρατεία της.

Η πρώτη μαύρη γυναίκα υποψήφια για το χρίσμα ενός μεγάλου κόμματος, η Χάρις έχει ξεσηκώσει τους υποστηρικτές της στον απόηχο της απόφασης-σοκ του 81χρονου προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα πριν από έναν μήνα. Ένωσε γρήγορα το κόμμα, εξαφάνισε το προβάδισμα του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις και συγκέντρωσε συγκλονιστικά ποσά.

Οι σύνεδροι χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν ώρες πριν από την ομιλία της, ενώ ειδικές μουσικές καλεσμένες είχαν παραταχθεί για να εμφανιστούν, μεταξύ των οποίων η ποπ σταρ Pink και το country συγκρότημα The Chicks.

Οι φήμες έκαναν λόγο για την παρουσία και πολλών άλλων προσκεκλημένων που θα έδιναν περισσότερη λάμψη – μεταξύ των οποίων πιθανώς και η διάσημη σταρ Beyonce, η οποία έδωσε στην Χάρις τον ύμνο της καμπάνιας της, το «Freedom».

Το TMZ επικαλέστηκε πολλαπλές πηγές που ανέφεραν ότι η Beyonce θα εμφανιζόταν.

Πηγές: AFP, Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ