ΗΠΑ: Πιο ήπια τακτική από τον Τραμπ – Ο Μπάιντεν προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα

by admin
6 views

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά νέα δυναμική μετά την επίθεση εναντίον του, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν δείχνει τάσεις αυτοκριτικής, αλλά δεν παραιτείται από την προεκλογική κούρσα.

Κανείς δεν είναι σε θέση να καταλάβει αν ο Τραμπ πραγματικά θέλει να κατεβάσει τους τόνους και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική σταδιοδρομία του ή ως ο απόλυτος showman εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να απευθυνθεί και σε άλλες ομάδες ψηφοφόρων και να διευρύνει την βάση του. Είτε πρόκειται για μια αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη παράσταση είτε όχι, πρόκειται για μια νέα εικόνα, ενός ανθρώπου που μας έχει συνηθίσει στην έπαρση, την αλαζονεία και τον τοξικό λόγο.

Τώρα μοιάζει ήπιος, αλλαγμένος και πολιτικά πιο ώριμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι η ότι πραγματικά το εννοεί. Όπως και να έχει αυτή την στιγμή αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν ήρωας από ολόκληρο το ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχει έναν αέρα νίκης και υιοθετεί χωρίς εξαιρέσεις το όραμα του Τραμπ για μια Αμερική Μεγάλη και Πάλι.

Από την άλλη, παρά τις συνεντεύξεις, τις εμφανίσεις και τα διαγγέλματα ο Πρόεδρος Μπάιντεν αδυνατεί στην παρούσα συγκυρία να ανατρέψει έστω και στο ελάχιστο το αρνητικό κλίμα και την αίσθηση της ηττοπάθειας που είναι κυρίαρχη.

ΗΠΑ: Πιο ήπια τακτική από τον Τραμπ – Ο Μπάιντεν προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα
J. D. Vance
photo: ANGELA WEISS / AFP

Γιατί τον Βανς

Για να δείξει ότι παραμένει πιστός στο όραμα του για μια Αμερική όπου τον πρώτο λόγο τον έχουν οι λευκοί άντρες κόντρα στην ενσωμάτωση των δημοκρατικών.

Για να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο ρεύμα του Τραμπισμού ακόμη και αν ο ίδιος κάποια στιγμή αποσυρθεί, για να δείξει ότι η Αμερική από εδώ και στο εξής θα είναι μια χώρα που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της και οι πάντες θα αντιμετωπίζουν με φόβο.

Στην πραγματικότητα μάλιστα φαίνεται πως ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό να βάλει μια γυναίκα, έναν μαύρο η έναν ισπανόφωνο αντιπρόεδρο παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν για άνοιγμα στην κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ