ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κατεβαίνει ως ανεξάρτητος στις εκλογές του Νοεμβρίου

by admin
2 views

Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρόμπερτ Μενέντεζ, που δικάζεται από τα μέσα Μαΐου για διαφθορά στη Νέα Υόρκη, θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Νοέμβριο ως ανεξάρτητος, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, ο δημοκρατικός γερουσιαστής με επιρροή κατηγορείται για διαφθορά και διαπραγμάτευση επιρροής προς όφελος της Αιγύπτου και του Κατάρ, καθώς και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ότι ενεργεί ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

 Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Σε ηλικία 70 ετών, ο βετεράνος τις αμερικανικής πολιτικής, εκλεγμένος στο Κογκρέσο για 30 χρόνια, θα είναι υποψήφιος με το σύνθημα «Menendez για τη Γερουσία» και συγκέντρωσε 2.465 υπογραφές από ψηφοφόρους, πολύ περισσότερες από τις 800 που απαιτούνται για μια υποψηφιότητα.

 Διωκόμενος ποινικά από τον Σεπτέμβριο μαζί με τη σύζυγό του Nadine Menendez -η οποία θα δικαστεί τον Ιούλιο για λόγους υγείας- και τρεις φερόμενους συνεργούς, αυτός ο εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος σε θέματα διπλωματίας βρίσκεται στο στόχαστρο περίπου είκοσι κατηγοριών.

 Ο Μπομπ Μενέντεζ εξακολουθεί να είναι μέλος της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αλλά δεν είναι πλέον πρόεδρός της.

Μαζί του στη δίκη εμφανίζονται οι επιχειρηματίες Wael Hana και Fred Daibes, οι οποίοι επίσης δηλώνουν αθώοι. Ένα τρίτο άτομο, ο José Uribe, ομολόγησε την ενοχή του σε μέρος της κατηγορίας και συνεργάζεται με το δικαστικό σώμα.

Το ζεύγος Μενέντεζ κατηγορείται ότι δέχτηκε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» σε δωροδοκίες, σε μετρητά ή χρυσόβουλα, μεταξύ 2018 και 2022.

Αυτό με αντάλλαγμα την επιρροή τους να υποστηρίξουν το Κάιρο και να «προστατέψουν και να πλουτίσουν» τους τρεις επιχειρηματίες από το κράτος του , Νιου Τζέρσεϊ, όπου ζουν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης διασποράς από τη Μέση Ανατολή.

  Ο Andy Kim, ο οποίος θα είναι υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το New Jersey στη Γερουσία, αντέδρασε στο X (πρώην Twitter): «Όλοι γνωρίζουν ότι ο Bob Menendez δεν είναι υποψήφιος για τις οικογένειες (του New Jersey) αλλά για τον ίδιο.”

Πηγή: Αgerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ