ΗΠΑ: Ο Α. Μπλίνκεν επισήμανε σε ισραηλινούς αξιωματούχους την ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση με τον Λίβανο

by admin
3 views

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν είπε σε Ισραηλινούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια συνάντησης χτες  Πέμπτη για την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης στον Λίβανο εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Τζάτσι Χανέγκμπι και τον Ισραηλινό Υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Μπλίνκεν τόνισε «την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και το σχέδιο για διακυβέρνηση, ασφάλεια και ανασυγκρότηση μετά τη σύγκρουση».

Κατά τη συνάντηση, ο Μπλίνκεν τόνισε επίσης «τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης στον Λίβανο και της επίτευξης διπλωματικής λύσης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε την Τετάρτη ότι «αν ξεσπάσει πόλεμος, δεν θα υπάρχει ασφαλές μέρος στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ» και ότι «αυτό περιλαμβάνει πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο». Μάλιστα  αναφέρθηκε σε «νέα όπλα» της οργάνωσης  υπονοώντας τη χρήση τους στο μέλλον.    

Μεταξύ των όσων είπε ο ηγέτης της Χεζμολάχ, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την έγκριση των επιχειρησιακών σχεδίων για επίθεση στον Λίβανο, ήταν και η  προειδοποίηση  πως «αν μας επιβληθεί πόλεμος, τότε το Ισραήλ είναι αυτό που πρέπει να φοβάται».

Μετάφραση Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ