ΗΠΑ: Οι ενέργειες του Τζούλιαν Ασάνζ έθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο

by admin
6 views

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος έπειτα από συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, είχε θέσει σε “κίνδυνο” ανθρώπους δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα τη δεκαετία του 2010.

«Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έδιναν πληροφορίες, οι οποίες επέτρεπαν την ταυτοποίηση των προσώπων που είχαν επαφή με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως ηγετών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της δημόσιας αποκάλυψής τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

«Αυτό περιόρισε επίσης την ικανότητα του αμερικανικού προσωπικού να δημιουργεί σχέσεις και να έχει ειλικρινείς συνομιλίες», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Νωρίτερα σήμερα, ο 52χρονος Ασάνζ αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση του αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Σαϊπάν, στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους. Επέστρεψε στην Αυστραλία, τη χώρα καταγωγής του.

Βάσει της συμφωνίας, ο Ασάνζ δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την απόκτηση και την αποκάλυψη πληροφοριών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ