ΗΠΑ: Οι ανησυχίες μας για την ένταση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ πηγάζουν από την πιθανότητα λανθασμένου υπολογισμού που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση

by admin
6 views

ΕΡΤ – ( Ουαλίντ Ελίας ) Τετάρτη 17-07-2024

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε: «Οι φόβοι μας για την ένταση μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ προέρχονται από την πιθανότητα λανθασμένου υπολογισμού που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση που κανείς δεν θέλει».

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επεσήμανε ότι «αυτό που θα θέλαμε να δούμε στη Γάζα είναι μια κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και να επιλύσουμε το ανθρωπιστικό ζήτημα», προσθέτοντας, «Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την αποκατάσταση της προβλήτας και έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι είναι προσωρινό».

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι «το Ισραήλ έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές διαβουλεύσεις σε τοπικό επίπεδο για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Γάζα μετά τον πόλεμο».

Δήλωσε, «Ακόμα πιέζουμε την ισραηλινή κυβέρνηση να μειώσει τις απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στη Γάζα», προσθέτοντας, «Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα».

Το υπουργείο σημείωσε, «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το Ισραήλ να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που οδηγεί σε μόνιμη λύση στη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους».

Ακόμη το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε: «Εκτιμούμε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ».

Πηγή elnashra.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ