ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πέντε άτομα και μία εταιρεία για σχέσεις με το Intellexa Consortium και το λογισμικό Predator

by admin
2 views

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε πέντε άτομα και μία νομική οντότητα που σχετίζονται με το Intellexa Consortium, λόγω του ρόλου τους στην ανάπτυξη, λειτουργία και διανομή του λογισμικού παρακολούθησης Predator.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Οικονομικών για Θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικής Πληροφόρησης, Μπράντλεϊ Τ. Σμιθ, δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν την ανεύθυνη διάδοση τεχνολογιών που απειλούν την εθνική ασφάλεια και υπονομεύουν την ιδιωτικότητα και τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών μας. Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε υπεύθυνους εκείνους που επιδιώκουν να προωθήσουν την εξάπλωση εκμεταλλευτικών τεχνολογιών, ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουμε την υπεύθυνη ανάπτυξη τεχνολογιών που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα».

Η απόφαση αυτή ακολουθεί το Εκτελεστικό Διάταγμα 14093, το οποίο απαγορεύει τη χρήση εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού που ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τα άτομα που υπόκεινται στις κυρώσεις είναι οι εξής:

  • Φέλιξ Μπίτζιος: Δικαιούχος της εταιρείας Intellexa Consortium που προμήθευσε το λογισμικό Predator σε ξένο κυβερνητικό πελάτη. Υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής της Intellexa ΑΕ, η οποία έχει τεθεί σε κυρώσεις με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13694.
  • Αντρέα Γκαμπάζι: Κύριος μέτοχος των Thalestris Limited και Intellexa Limited, οι οποίες είναι μέλη του Intellexa Consortium. Η Thalestris Limited έχει τα δικαιώματα διανομής του λογισμικού Predator και είναι η μητρική εταιρεία της Intellexa ΑΕ.
  • Μερόμ Χαρπάζ: Υψηλόβαθμο στέλεχος του Intellexa Consortium και πρώην διευθυντής της Intellexa ΑΕ.
  • Παναγιώτα Καραολή: Διευθύντρια πολλών οντοτήτων του Intellexa Consortium που ελέγχονται από την Thalestris Limited ή είναι θυγατρικές της.
  • Άρτεμης Αρτεμίου: Γενικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cytrox Holdings Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag (Cytrox Holdings), μέλους του Intellexa Consortium, και υπάλληλος της Intellexa.

Η Aliada Group Inc., μία εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και μέλος του Intellexa Consortium, υπήρξε ενδιάμεσος σε συναλλαγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με το δίκτυο του Intellexa Consortium. Η εταιρεία διευθύνεται από τον Ντίλιαν και συνδέεται με την Intellexa ΑΕ και την Intellexa Limited, ενώ κατέχει μετοχές στην Cytrox Holdings.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ