ΗΠΑ: Καλεί το Ισραήλ να ερευνήσει τη χρήση αμάχων από τον στρατό του ως ανθρώπινες ασπίδες

by admin
1 views

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Ισραήλ να διερευνήσει γρήγορα και να διασφαλίσει τη λογοδοσία, μετά από αναφορές για χρήση αμάχων από τον ισραηλινό στρατό ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «Είδαμε αυτές τις ανησυχητικές αναφορές στο βίντεο ό,τι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό και ότι αυτό που απεικονίζεται σε αυτά τα βίντεο δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες του. Και ήταν μια ξεκάθαρη παραβίαση των εντολών και των οργανωτικών διαδικασιών του, θα αφήσω τους Ισραηλινούς να μιλήσουν, αλλά για άλλη μια φορά καλούμε το Ισραήλ να διεξαγάγει γρήγορα μια έρευνα και να διασφαλίσει την ευθύνη για τυχόν παραβάσεις, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σαφές στη κυβέρνηση του Ισραήλ ότι υπάρχουν φυσικά προσδοκίες ότι πρέπει να ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο της ένοπλης σύγκρουσης».

Από την πλευρά της, η Χαμάς θεώρησε: «Η χρήση από τον ισραηλινό στρατό Παλαιστινίων αιχμαλώτων ως ανθρώπινης ασπίδας κατά τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνιστά πλήρες έγκλημα πολέμου».

Mετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ