ΗΠΑ: Η Λουιζιάνα προωθεί την υποχρεωτική ανάρτηση των βιβλικών Δέκα Εντολών στις σχολικές αίθουσες

by admin
0 views

Η Λουιζιάνα θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επιβάλλει την υποχρεωτική ανάρτηση των Δέκα Εντολών του Μωυσή στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων και των πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από το νομοθετικό σώμα της πολιτείας, όπου κυριαρχούν οι συντηρητικοί, εξαρτάται πλέον από την υπογραφή του κυβερνήτη, του Ρεπουμπλικάνου Τζεφ Λάντρι.

Ο νέος νόμος επιβάλλει επιπλέον ότι το κείμενο πρέπει να τυπώνεται σε αφίσα διαστάσεων όχι μικρότερη από 27×35 cm. και να τοποθετείται σε θέση που να είναι ορατή. Επίσης, απαιτεί μια συγκεκριμένη εκδοχή των Δέκα Εντολών, σημειώνοντας ότι η απόκλιση από αυτήν θα παραβιάζει τον νόμο.

ΗΠΑ: Η Λουιζιάνα προωθεί την υποχρεωτική ανάρτηση των βιβλικών Δέκα Εντολών στις σχολικές αίθουσες
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Mike Householder File)

Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι προώθησαν το νομοσχέδιο, οι Δέκα Εντολές είναι «το θεμέλιο όλων των νόμων της Λουιζιάνα», ενώ οι Δημοκρατικοί, που καταψήφισαν, θεωρούν το νομοθέτημα αντισυνταγματικό.

Στο παρελθόν, και άλλες πολιτείες όπως το Τέξας, η Νότια Καρολίνα και η Γιούτα είχαν προσπαθήσει να περάσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως επιτυχία.

Αναμένεται δικαστική συνέχεια σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θεσπίσει τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, που δεν επιτρέπει στο Κογκρέσο να προωθεί νόμους που να ευνοούν κάποια θρησκεία ή να απαγορεύουν την ελεύθερη άσκηση κάποιας άλλης.

Οργανώσεις δικαιωμάτων των πολιτών όπως η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, οι Ενωμένοι Αμερικάνοι για τον Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους και το Νομικό Κέντρο Σάουθερν Πόβερτι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν δικαστικά σε ανώτερο επίπεδο, με βασικό επιχείρημα ότι ο νέος πολιτειακός νόμος της Λουιζιάνα αμφισβητεί την απόφαση «Στόουν εναντίον Γκράχαμ» του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1980, που απέρριπτε την εμφάνιση των Δέκα Εντολών σε σχολικές αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Πηγές: CNN, Fox News

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ