Ην. Βασίλειο: Τρεις στους τέσσερις ανησυχούν για την άκρα δεξιά μετά τις βίαιες ταραχές του Αυγούστου

by admin
1 views

Δημοσκόπηση μετά τις βίαιες ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι υπάρχει απότομη αύξηση της ανησυχίας για την άκρα δεξιά αλλά και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό στη χώρα. 

Σύμφωνα με την ανάλυση της Ipsos, το 85% πιστεύει ότι η βρετανική κοινωνία είναι διχασμένη, ενώ 3 στους 4 Βρετανούς ανησυχούν για την άνοδο της άκρα δεξιάς και του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Πιο αναλυτικά η δημοσκόπηση έδειξε ότι:

Το 84% δηλώνει ότι ανησυχεί για την κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών της Βρετανίας και το 83% για την οικονομία της Βρετανίας, χωρίς μεταβολή από τον Μάρτιο.

Το 74% ανησυχεί για την άνοδο του θρησκευτικού εξτρεμισμού στη Βρετανία, ποσοστό αυξημένο κατά εννέα μονάδες από τον Μάρτιο.

Το 73% ανησυχεί για την άνοδο του δεξιού εξτρεμισμού και το 59% για την άνοδο του αριστερού εξτρεμισμού, αύξηση κατά 9 και 7 μονάδες αντίστοιχα.

Το 70% ανησυχεί για την κατάσταση της βρετανικής δημοκρατίας (αύξηση κατά 3 μονάδες).

Εντυπωσιακή αύξηση -από το ένα τρίτο, στο 51%- καταγράφεται στους πολίτες που πιστεύουν ότι οι διαφορές στις πολιτικές απόψεις των ανθρώπων είναι τόσο διχαστικές, που είναι επικίνδυνες για την κοινωνία.

Υπάρχει επίσης έλλειψη συμπάθειας προς τους ανθρώπους με αντίθετες πολιτικές απόψεις, και μάλιστα σε μικρότερο βαθμό από ό,τι το 2018.  

Αναφορικά με τις ταραχές, μια μεγάλη πλειοψηφία, 84%, ανησυχεί για την ασφάλεια αυτών που ζουν στις κοινότητες όπου σημειώθηκαν οι βίαιες ταραχές κάτι τα επεισόδια.  Τέλος, οι Βρετανοί είναι σε γενικές γραμμές θετικοί απέναντι στην αστυνομία, διχασμένοι ως προς τις απόψεις τους για τους πολιτικούς και επικριτικοί απέναντι στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 6 στους 10 (60%) πιστεύουν ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει κακή δουλειά στην αντιμετώπιση των ταραχών και των επεισοδίων. Αντίθετα, υπάρχει ευρεία υποστήριξη για την αστυνομία, με το 59% να λέει ότι έχει κάνει καλή δουλειά. 

Το 39% εγκρίνει την αντίδραση του πρωθυπουργού Keir Starmer στα γεγονότα και το 29% είναι επικριτικό. 

 Μόνο το 13% πιστεύει ότι ο Rishi Sunak έχει κάνει καλή δουλειά (και το 41% είναι επικριτικό), ενώ το 21% είναι θετικό απέναντι στην αντίδραση του Nigel Farage στις ταραχές, και το 48% είναι επικριτικό.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ