Ηνωμένο Βασίλειο: Στην προεκλογική αρένα ο Νάιτζελ Φαρατζ

by admin
1 views

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως υποψήφιος για το Κλάκτον του Έσσεξ, έδρα που υπερψήφισε κατά ισχυρή πλειοψηφία υπέρ του Brexit.

“Άλλαξα γνώμη”, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, “δικαιούμαι ξέρετε να το κάνω, καμμιά φορά είναι δείγμα δύναμης και όχι αδυναμίας”. 

Πριν ανέβει στο βήμα, ο Ρίτσαρντς Τάις πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι ο Νάιτζελ Φαρατζ θα γίνει από εδώ και στο εξής πρόεδρος του Reform.

O Νάιτζελ Φαράτζ προέβλεψε ότι οι Εργατικοί θα κερδίσουν τις εκλογές, αλλά στοχεύει να γίνει πλειοψηφική αντιπολίτευση αντί για τους Συντηρητικούς. 

Προέταξε το μεταναστευτικό, είπε ότι οι Τόρις πρόδωσαν τον κόσμο με τις υποσχέσεις που δεν κράτησαν και τόνισε ότι το κόμμα του μπορεί να κερδίσει πολλούς περισσότερους ψήφους από το κόμμα των Συντηρητικών.

Αρχικά ο Νάιτζελ Φαράτζ είπε ότι θα συγκεντρωθεί στις εκλογές των ΗΠΑ που θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικές. Όμως οι δεσμεύσεις του στις εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται να είναι λιγότερο εκτεταμένες από ό,τι πολλοί πίστευαν αρχικά, με τον Φάρατζ να αναμένεται να κάνει μόνο μία εκδήλωση για τον Τραμπ στο Ντιτρόιτ. Εν τω μεταξύ, οι δύο ομιλίες του για τη Μεταρρύθμιση την περασμένη εβδομάδα είχαν εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Ο Φάρατζ, αξιολογείται ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτική ατζέντα και τη μεγαλύτερη αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής. Για επτά φορές δεν τα κατάφερε. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να κλέψει τη δημοσιότητα από έναν πολιτικό όπως ο Μπόρις Τζόνσον το 2019, ωστόσο με τους σημερινούς υποψήφιους πρωθυπουργούς που χαρακτηρίζονται τεχνοκράτες, ο Φάρατζ μπορεί να αποδειχτεί ακόμη πιο επικίνδυνος αντίπαλος.

Η προθεσμία της Εκλογικής Επιτροπής για τους υποψηφίους λήγει στις 4μμ της Παρασκευής, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμη τέσσερις ημέρες για να επιλέξει έδρα. Το κόμμα του Μεταρρύθμιση, συγκεντρώνει δημοσκοπικά περίπου 11%, και έχει συγκεντρωμένους θύλακες υποστήριξης. Μια έρευνα του Ιανουαρίου που έγινε κατά παραγγελία του πρώην χρηματοδότη του Ukip, Άρον Μπανκς, έδειξε ότι ο Φάρατζ θα κέρδιζε το 37% των ψήφων στο Κλάκτον του Έσεξ, κερδίζοντας τον επικεφαλής των Τόρις εκεί κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ