Ζητάει μέγιστη αυτοσυγκράτηση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

by admin
1 views

Η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο διοικητής των κυανόκρανων στη χώρα αυτή απηύθυναν τις πρώτες πρωινές ώρες έκκληση προς τα μέρη να ασκήσουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, μετά την εκτόξευση πυραύλου η οποία σκότωσε παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα και προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν χθες Σάββατο, εξέλιξη η οποία ανεβάζει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Η επίθεση εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά. Το Ισραήλ κατηγόρησε τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ για την εκτόξευση. Η οργάνωση διέψευσε ότι ευθύνεται.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους μέσω X, η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο, Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ και ο Αρόλδο Λάθαρο, επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (FINUL στα γαλλικά, UNIFIL στα αγγλικά), προειδοποιούν ότι περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χεζμπολάχ απειλεί να «πυροδοτήσει μία ευρύτερη ανάφλεξη» και να προκαλέσει «απίστευτη καταστροφή σε όλη την περιοχή».

Παράλληλα εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο αμάχων -μικρών παιδιών και εφήβων- στο Μαζντάλ Σαμς. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ενώ τονίζεται ότι ο ΟΗΕ είναι σε «επαφή τόσο με τον Λίβανο όσο και με το Ισραήλ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ