Ζευγάρωσε τις νίκες με “κατοστάρα” και μπήκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια το Μαρούσι (highlights)

by admin
1 views

Το παιχνίδι στον Άγιο Θωμά είχε τρομερό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν επιθετικές λύσεις μέσα από το τρανζίσιον, αλλά και πίσω από την γραμμή των 6,75. Οι παίκτες της Πέγια βρήκαν ρυθμό με τους Χοτ και Μάλα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 13-9 υπέρ τους. Το Μαρούσι με την έλευση του Φριντρικσον ανέβασε τον ρυθμό του στην επίθεση, ρίχνοντας τον γρήγορο τέμπο που είχαν θέσει οι Κοσσοβάροι από την έναρξη της αναμέτρησης. Μείωσε την διαφορά που είχε φτάσει και στο +7, διαμορφώνοντας το 19-15. Εκεί οι φιλοξενούμενοι, έβαλαν δύσκολη αποστολή στους παίκτες του Βετούλα, ευστοχώντας σε δυο συνεχόμενα τρίποντα για 25-15 και την μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού. Το δεκάλεπτο έκλεισε μεν προβάδισμα 6 πόντων υπέρ των τυπικά γηπεδούχων με 28-22.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι βελτίωσε την άμυνα του, κατεβάζοντας την διαφορά στο καλάθι, με τους τυπικά γηπεδούχους να κολλάνε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, όσο ήταν στο παρκέ ο Ισλανδός γκαρντ της ομάδας των βόρειων προαστίων. Η πορεία επιθετικά για τους παίκτες του Βετούλα δεν ήταν αντίστοιχη, καθώς σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να συνεχίσει με το ίδιο αμυντικό προφίλ των πρώτων τεσσάρων λεπτών. Οι δυο ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ, καθώς το Μαρούσι έριξε την διαφορά των 10 πόντων και ισοφάρισε σε 48-48, με το σκορ ημιχρόνου να κλείνει στο +3 (53-50) υπέρ της Πέγια.

Ζευγάρωσε τις νίκες με “κατοστάρα” και μπήκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια το Μαρούσι (highlights)
(INTIME)

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα των βορείων προαστίων πάτησε γκάζι, με τους Σανόγκο, Τανούλη και Φρίντρικσον, να γυρίζουν το εις βάρος τους σκορ, κάνοντας το 61-53 λίγο πριν συμπληρωθούν 3 λεπτά. Η παράσταση όμως ήταν του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος πίσω από την γραμμή των 6,75 χτυπούσε χωρίς σταματημό κρατώντας σε διψήφια επίπεδα την διαφορά (6/8 τρίποντα) της Ελληνικής ομάδας, βάζοντας τις βάσεις για να ζευγαρώσει τις νίκες και να βρεθεί στους ομίλους του Europe Cup. Το σκορ στην τρίτη περίοδο έκλεισε στο +16 για το Μαρούσι και το 82-66.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν την διαφορά, αλλά το παιχνίδι είχε κριθεί καθώς η διαφορά των 27 πόντων φάνταζε όνειρο θερινής νυκτός. Κατάφεραν με αιφνιδιασμούς να φτάσουν την διαφορά κοντά στους 10 πόντους και το 94-80. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης, καθώς το Μαρούσι επικράτησε της Πέγια με 106-81, σφραγίζοντας την πρόκριση του σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 14 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 53-50, 66-82, 81-106

ΠΕΓΙΑ (Χαντάρ): Αχμέτι, Κόγουαρτ, Ντασίλα , Ντάνιελς, Χαϊντάρι , Χοτ, Ικπέ 5 (7 ριμπάουντ, 4 λάθη), Μάλα 4, Ουκάι , Γουέλς, Γιόου.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βετούλας): Φρίντρικσον, Γιαννόπουλος, Ιορδάνου, Καρακώστας, Λάνγκεβαϊν, Ναγκ, Νικολαΐδης, Ραντούλιτσα, Ρέινολντς 18, Σανόγκο, Στόουβ, Τανούλης.//

Γιάννης Ροζής

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ