Εύκολο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη για τους πρωταθλητές Ευρώπης

by admin
1 views

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, το “τριφύλλι” ξεπέρασε το εμπόδιο των “κίτρινων”, κλείνοντας ραντεβού “αιωνίων” για τη μάχη του φετινού πρωταθλητή στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Σ’ ένα σκληρό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε την ποιότητά της και “λύγισε” εύκολα το μαχητικό σύνολο του Γιάννη Καστρίτη, που παραδόθηκε στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης. Έτσι, οι “πράσινοι” πέρασαν στους τελικούς της Basket League, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας. Η σειρά θα ξεκινήσει την Τετάρτη (5/6) και θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά να βρουν λύσεις επιθετικά. Ενδεικτικό είναι πως στο δίλεπτο είχε σημειωθεί μόλις ένας πόντος. Με τους Γκραντ και Μπαλτσερόφσκι να βρίσκουν στόχο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-6 στα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά ο Γκάλινατ με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε σε θέση οδηγού τον Άρη (11-9, 7′). Το “τριφύλλι” κόλλησε επιθετικά απέναντι στην καλή άμυνα των “κίτρινων”. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν ιδιαίτερα άστοχοι, είχαν 5/14 σουτ και οι γηπεδούχοι, που εξασφάλισαν δύο παραπάνω επιθέσεις, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας προβάδισμα με το σκορ στο 15-13, κάτι που ήρθε δια χειρός Σταρκ.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε να παρατάξει τους Θεσσαλονικείς με κοντό σχήμα στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου κι αυτό ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, ακουμπώντας την μπάλα στους Λέσορ και Ερνανγκόμεθ. Αμφότεροι ήταν αποτελεσματικοί και οι “πράσινοι” προσπέρασαν με σερί 5-0 (18-15, 12′). Ο Άρης απάντησε και προηγήθηκε με 20-18, όμως οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικό πρόβλημα με τα φάουλ, τόσα τα ομαδικά, όσο και του Ντε Σόουζα. Το “τριφύλλι” εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των βολών, τα καλάθια του Γκάλινατ δεν έφθαναν στους “κίτρινους” και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι “έχτισαν” μία διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +8 (36-28).

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, το πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν να τροφοδοτηθούν οι Παπαπέτρου και Μήτογλου. Οι δύο διεθνείς φόργουορντ ήταν εύστοχοι, δίνοντας στο “τριφύλλι” την πρώτη του διψήφια διαφορά στο παιχνίδι με το 40-29 στο 22′. Ο Άρης κατάφερε να μειώσει προσωρινά με σερί 4-0 των Τολιόπουλου και Σλαφτσάκη, οι οποίοι διαμόρφωσαν το 40-33, όμως οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το… γκάζι και ξέφυγαν αρκετά. Οι “πράσινοι” πέτυχαν δέκα συνεχόμενους πόντους, με τρίποντα των Ναν, Γκαρντ, δίποντο και βολές του Μήτογλου. Έτσι βρέθηκαν στο +17 (50-33, 26′), αλλά οι παίκτες του Άρη ανέβασαν κατακόρυφα την παραγωγικότητά τους και μείωσαν σε 60-49 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ