Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης: 13 εκατ. ευρώ στο στρατό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

by admin
2 views

Το Συμβούλιο Υπουργών ενέκρινε μέτρο βοήθειας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF) ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Το μέτρο βοήθειας θα ενισχύσει τις ικανότητες της Βόρειας Μακεδονίας όσον αφορά τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις και αποστολές της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ και σε άλλες διεθνείς αποστολές.

Η σημερινή απόφαση δείχνει περαιτέρω την αυξανόμενη σύνδεση με τη Βόρεια Μακεδονία σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Αντανακλά τη σταθερή δέσμευση των εταίρων να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε αυτόν τον τομέα πολιτικής, σε πλήρη ευθυγράμμιση της Βόρειας Μακεδονίας με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ.

Το EPF θα παρέχει εξοπλισμό που δεν έχει σχεδιαστεί για την παροχή θανατηφόρου δύναμης και, σχετικές προμήθειες και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής εκπαίδευσης κατά περίπτωση. Το Μέτρο Βοήθειας θα περιλαμβάνει υποστήριξη σε τεχνολογίες που σχετίζονται με πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση, ηλεκτρονικό πόλεμο και ευφυΐα σημάτων, υλικοτεχνική υποστήριξη και εξοπλισμό μηχανικής, καθώς και συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ