Ευρωεκλογές 2024: Με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της ΕΡΤ θα μεταφερθεί ο παλμός της εκλογικής διαδικασίας

by admin
2 views

Η Ευρώπη ψηφίζει και το ΕΡΤNEWS, με την υπογραφή της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας της δημόσιας τηλεόρασης, θα μεταφέρει, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, τον παλμό των Ευρωεκλογών, σε μια μαραθώνια εκλογική βραδιά.

Στις 17:00, ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με την υποστήριξη της δημοσιογραφικής και τεχνικής ομάδας του 24ωρου ενημερωτικού τηλεοπτικού καναλιού της ΕΡΤ, θα δίνουν σε συνεχή ροή όλες τις πληροφορίες για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Μαζί τους, καλεσμένοι στο στούντιο, πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής, δημοσιογράφοι, αλλά και άνθρωποι του πολιτισμού και της Τέχνης.

Όλες τις πληροφορίες για την εκλογική μάχη θα δίνει και το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης (Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη κ.ά.), οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις ισορροπίες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΕΡΤNEWS θα μεταδώσει σε πρώτο χρόνο τα αποτελέσματα των κρίσιμων εκλογών που θα καθορίσουν την πορεία της Ευρώπης, στη σκιά δύο πολέμων.

Με τη συνεργασία της εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, θα παρουσιαστούν με 3d απεικονίσεις το ελληνικό exit poll και τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ στη γιγαντοοθόνη αφής θα καταγράφονται όλα τα σενάρια κατανομής των εδρών, καθώς και οι πιθανότητες εισόδου των ελληνικών κομμάτων στην Ευρωβουλή, ανάλογα με τα ποσοστά που καταλαμβάνουν.

Με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων θα απεικονιστεί η σύνθεση της νέας Ευρωβουλής. Παράλληλα, το L-Banner, στο κάτω μέρος της οθόνης στο EΡΤNEWS, θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα αποτελέσματα όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με τη ροή του προγράμματος του ΕΡΤNEWS θα συνδεθούν από τις 5 το απόγευμα η ΕΡΤ1, καθώς και η ΕΡΤ3, που θα μεταδώσει όλες τις εξελίξεις με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η ενημέρωση στο ΕΡΤNEWS, ωστόσο, αρχίζει από νωρίς το πρωί με όλη την ειδησεογραφία και τα ρεπορτάζ από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Από τις 6 έως τις 9 το πρωί ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη δίνουν το πρώτο στίγμα της ημέρας. Ρεπορτάζ, αλλά και συνδέσεις με κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και όλη ειδησεογραφία στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Ακολουθεί στις 9:00 το πρώτο αναλυτικό δελτίο της ημέρας με τη Ντένια Σαρακίνη.

Τη σκυτάλη παίρνουν, στις 10:00, ο Γιώργος Σιαδήμας και η Στέλλα Παπαμιχαήλ με την εκπομπή «Newsroom».

Στις 12:00, η Μαρία Σιώζου ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στον κόσμο με το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων.

Από τις 13:00 έως τις 17:00 (με ενδιάμεση διακοπή για το δελτίο ειδήσεων στις 15:00 με τη Σμαράγδα Αγορογιάννη) η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Μάκης Προβατάς δίνουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο.

Η ενημέρωση συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα. Στη 01:00, η Χρύσα Ρουμελιώτη παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων. Από τις 02:00 έως τις 05:30 η Χρύσα Ρουμελιώτη και η Κλειώ Νικολάου παρακολουθούν την ειδησεογραφία και δίνουν το στίγμα της ημέρας που έρχεται.

Όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, θα καταγράφει και το Πρώτο Πρόγραμμα, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με τη συνδρομή των Περιφερειακών Σταθμών, αλλά και το ενημερωτικό site ertnews.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ