Ευρωεκλογές 2024: Η δυσαρέσκεια για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και η απειλή ανόδου της ακροδεξιάς

by admin
1 views

Καθώς 440 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν έως την Κυριακή για τους εκπροσώπους τους στο ευρωκοινοβούλιο, πολλά προβλήματα των ευρωπαίων είναι κοινά. Ακρίβεια, περιβάλλον, άμυνα και ασφάλεια είναι τα κυριότερα από αυτά.

Με τις δημοσκοπήσεις να τους ευνοούν, ακροδεξιοί σχηματισμοί, όπως το κόμμα της Λεπέν στη Γαλλία και του Ορμπάν στην Ουγγαρία συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες με τη γνωστή ρητορική.

Η Επικεφαλής ακροδεξιάς Γαλλίας ανέφερε πως, «η Ευρώπη αξίζει κάτι καλύτερο από την κυρία φον ντερ Λάιεν. Η Γαλλία αξίζει κάτι καλύτερο από το ιστορικό ρεκόρ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης, το ιστορικό ρεκόρ ανασφάλειας και εγκληματικότητας…».

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Ορμπάν από την πλευρά του είπε πως, «το πραγματικό διακύβευμα είναι ο πόλεμος. Οπότε δε θα πρέπει να μας νοιάζει αν κάποιος είναι αριστερός ή δεξιός, η ιδεολογία του, ούτε καν το κόμμα του, αλλά τη θέση του για τον πόλεμο».

Στο Παρίσι, στο στούντιο του France Info, ο δημοφιλής – ειδικά μεταξύ των νέων – πρωθυπουργός εμφανίστηκε αναπάντεχα, καθώς το κόμμα του Μακρόν βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα κινδυνεύει και πρέπει να την υπερασπιστούμε», τόνισε ο Γκαμπριέλ Αττάλ.

Οι κάλπες έχουν ήδη ανοίξει στην Πορτογαλία, ενώ στα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας σπεύδουν ξανά οι αγρότες με τα τρακτέρ τους σε μία προσπάθεια να πιέσουν για τα αιτήματα τους εν όψει των κρίσιμων εκλογών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ