Ευρωεκλογές: Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ικανοποίηση και προβληματισμός

by admin
1 views

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει «σχετική ικανοποίηση» την επομένη των ευρωεκλογών κι αυτό γιατί το κόμμα έχει μειώσει την ποσοστιαία διαφορά από το κυβερνών κόμμα. Διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, έχει διατηρήσει δυνάμεις και λαμβάνοντας βεβαίως, όπως λένε υπόψη και όλα τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί πριν από λίγους μόλις μήνες με τη διπλή διάσπαση. Από την άλλη όμως, προφανώς δεν ήταν το ποσοστό που προσδοκούσαν τα περισσότερα στελέχη του κόμματος.

Είναι προφανές ότι το βάρος αυτή τη στιγμή θα πέσει στην εκπόνηση ενός προγράμματος που θα αποτελέσει και την κυβερνητική εναλλακτική πρόταση προκειμένου να πείσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ περαιτέρω τους πολίτες. Στη δήλωσή του Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημαντικό πάντως, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι το άλλοθι, όπως αναφέρουν, του 41%, έχει τελειώσει πλέον για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το βλέμμα προφανώς στρέφεται πλέον στο καταστατικό συνέδριο του κόμματος και εκεί, όπως λένε, θα φανούν και οι προθέσεις της ηγεσίας εάν και πώς θα προχωρήσει σε ριζικές τομές τις οποίες έχει προαναγγείλει και οι οποίες θα σχετίζονται με την αναδιάρθρωση του κόμματος και πώς θα προχωρήσουν αυτές ,εάν θα γίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα, ο κ. Κασελάκης έχει κρατήσει όρθιο τον ΣΥΡΙΖΑ και παρότι έχει μεσολαβήσει μια μεγάλη περίοδος έντασης και εσωστρέφειας. Άλλα στελέχη πάντως λένε ότι η εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να του δώσει και λευκή επιταγή για το μέλλον. Συμφωνούν πάντως όλοι ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν το συντομότερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ