Εστανγκέ: «Οι Αγώνες ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας»

by admin
1 views

Οι ομάδες της οργανωτικής επιτροπής ήταν απασχολημένες σήμερα (12/8) ξεκινώντας τη μεταμόρφωση των χώρων και την αποξήλωση των κερκίδων. Η κατασκευή στην πλατεία Κονκόρντ, η οποία κυρίως φιλοξένησε το σκέιτμπορντ, για παράδειγμα, άρχισε να διαλύεται. Από τους 25 Ολυμπιακούς χώρους, οι Παραολυμπιακοί θα κρατήσουν τις 16.

Ξεκίνησε επίσης ο καθαρισμός στο Ολυμπιακό χωριό, όπου σχεδόν 9.000 άνθρωποι ήταν ακόμα παρόντες κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Το χωριό ανακαινίζεται, γιατί θέλουμε να υποδεχτούμε τις Παραολυμπιακές Επιτροπές με τις ίδιες συνθήκες με τις Ολυμπιακές Επιτροπές», εξήγησε στον Τύπο ο διευθυντής του Ολυμπιακού χωριού Μοράν Μισό.

Όσοι έχουν παρατείνει τη διαμονή τους στο χωριό έχουν περιθώριο μέχρι αύριο (13/8) το βράδυ να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις, πριν οι πρώτοι Παρααθλητές εμφανιστούν στις 21 Αυγούστου. Σχεδόν 9.000 άνθρωποι αναμένονται στο χωριό για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 4.000 Παρααθλητές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», είπε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, στο France Inter το πρωί της Δευτέρας, σημειώνοντας «ένα μείγμα ανακούφισης, ικανοποίησης και υπερηφάνειας».

Η ζέση που σάρωσε όλη τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα χτυπήσει ξανά τους δρόμους της πρωτεύουσας και τις τοποθεσίες για τους Παραολυμπιακούς; Οι διοργανωτές το ελπίζουν. Προς το παρόν, έχουν πουληθεί 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια σύμφωνα με τους διοργανωτές από τα 2,5 εκατομμύρια που είχαν προγραμματιστεί.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ